Nieuwe maand, nieuwe concerten! In de maand augustus zitten we nog volop in het festivalseizoen, maar er worden genoeg headlineshows georganiseerd in het club- en stadioncircuit. The Menzingers komen langs in Utrecht, Judas Priest brengt een bezoekje aan Tilburg en ook megaster Justin Timberlake is weer in het land na zijn zeer goed ontvangen show in de Ziggo Dome vorige maand. Dit zijn onze livetips voor de maand augustus!

The Menzingers (TivoliVredenburg Utrecht, 5 augustus)

Ze waren er in februari nog, maar blijkbaar krijgen The Menzingers geen genoeg van Nederland. De Amerikaanse punkrockers staan op 5 augustus in de Pandora van TivoliVredenburg. Volgens de zaal kan de band hun naam beter veranderen in The Meezingers, want de mannen leveren het ene na het andere anthem af. Daar zijn wij het volledig mee eens. Het belooft een mooie avond te worden in Utrecht, met als kers op de taart ook nog eens The Lawrence Arms en The Lillingtons in het voorprogramma.

Judas Priest (013 Tilburg, 6 augustus)

De metalgoden van Judas Priest zakken begin augustus af naar de Tilburgse 013 voor een exclusieve show. De Engelsen gaven in 2015 nog aan voorlopig niet meer te touren. Gelukkig duurde die pauze niet al te lang. De band staat te boek als een legendarische live-act. Op 6 augustus kun je de proef op de som nemen. Verwacht onder andere knallers als ‘Breaking The Law’, ‘Painkiller’ en ‘Living After Midnight’ op de setlist. Dat wordt beuken!

UB40 & Madness (Strijp-S Eindhoven, 10 augustus)

Dat is nog eens een vrolijke double bill! UB40 en Madness slaan de handen ineen voor een gezamenlijke headlineshow in de open lucht op Strijp-S in Eindhoven. Madness maakt aanstekelijke skapop en is uiteraard bekend van de klassiekers ‘Baggy Trousers’, ‘It Must Be Love’ en ‘Our House’. UB40 begeeft zich meer op het terrein van reggae en dub, en scoorde dikke hits met onder andere ‘Red, Red Wine’, ‘Kingston Town’ en ‘I Got You Babe’. Dat wordt een heerlijke trip down memory lane op 10 augustus!

An Evening with Alaska Thunderf**k 5000 (Melkweg Amsterdam, 23 augustus)

Het razend populaire programma RuPaul’s Drag Race heeft inmiddels al aardig wat bekende drag queens voortgebracht. Eén daarvan is Alaska Thunderfuck. Op 23 augustus komt de winnares van het tweede All Stars-seizoen naar Melkweg The Max. Ze brengt een avondvullend programma met livemuziek, comedy, Q&A’s en meer. Een unieke kans om één van ‘s werelds populairste drag queens live te zien!

La Dispute (Bitterzoet Amsterdam, 23 augustus)

Op diezelfde dag is er even verderop in Amsterdam nog een tof concert te zien. De Amerikaanse post-hardcoreband La Dispute komt naar Bitterzoet om de boel daar even flink te verbouwen. Hoewel de mannen in hun veertienjarig bestaan slechts drie platen uitbrachten, maar aan de kwaliteit daarvan zal het niet liggen: het materiaal van La Dispute wordt altijd zeer positief ontvangen. De energieke, experimentele post-hardcore is ideaal voor liefhebbers bijvoorbeeld Refused en At the Drive-In. Gaat dat zien!

In Flames (Effenaar Eindhoven, 23 augustus)

Dat men in Scandinavië niet vies is van een beetje metal weten we intussen wel. Eén van de meest prominente afgevaardigden uit het hoge noorden is In Flames. De Zweden worden gezien als de steunpilaren van de ‘Gothenburg metal’: een verzameling jonge acts binnen het death metal genre. In Flames mengt moeiteloos diverse stijlen tot een knallend geheel, van trash tot death metal en zelfs een beetje pop. Wat In Flames ook doet, de mannen doen het goed. Hun show in TivoliVredenburg is al uitverkocht, dus haast je als je erbij wilt zijn in Eindhoven op 23 augustus.

The Living End (Dynamo Eindhoven, 24 augustus)

Het Australische The Living End staat bekend om hun unieke mix van punkrock en rockabilly: scheurende gitaren, aanstekelijke lyrics en heerlijk kletterende contrabassen. Ohja, en dan natuurlijik die uitstekende livereputatie. The Living End staat garant voor een zinderende show en komt het beste tot zijn recht in een zweterige club waarin lekker gehost en gemosht kan worden. Dat moet dus helemaal goedkomen, op 24 augustus in Dynamo Eindhoven.

Justin Timberlake (Gelredome Arnhem, 24 augustus / Ziggo Dome Amsterdam, 25 augustus)

Hoewel zijn laatste plaat, The Man of the Woods, niet bijzonder lovende kritieken kreeg, logen de recensies van Justin Timberlake’s show in Amsterdam op 15 juli j.l. er niet om: de Amerikaan verkeert live in bloedvorm. De popzanger laat zich tijdens deze tour van zijn beste kant zien, met een grandioze setlist vol hits van de afgelopen 15 jaar, uitstekend zang- en danswerk en een podiumsetting die de superster héél dichtbij zijn fans brengt. Timberlake neemt de Nederlandse fans op 24 en 25 augustus nog een keer mee in zijn belevingswereld, en er zijn nog tickets!

Waterparks (Melkweg Amsterdam, 27 augustus)

Om de band maar even te quoten: Waterparks, Nederland is stupid for you! Langzaam maar zeker krijgt het jonge poppunktrio uit Texas steeds meer voet aan de grond in de Lage Landen. De band wordt gezien als een van de grootste beloftes binnen het genre en doet muzikaal erg veel denken aan bijvoorbeeld blink-182 en Green Day, maar dan met een catchy popsausje eroverheen à la 5 Seconds of Summer. Eerder dit jaar zagen wij Waterparks al in Eindhoven, en zouden hun aankomende show in de Amsterdamse Melkweg zeker aanraden.

Destroyer (TivoliVredenburg Utrecht, 30 augustus)

Een artiestennaam als Destroyer klinkt ongelofelijk rock’n’roll, maar niets is minder waar: achter deze naam gaat de introverte Canadse muzikant Dan Bejar schuil. Muzikaal vliegt deze man alle kanten op: glam, jazzpop, yachtrock, new wave, noem maar op. Destroyer heeft het allemaal gedaan en het klinkt allemaal ijzersterk. Het mag dan geen makkelijk behapbare muziek zijn, toch is Destroyer voor muziekliefhebbers van allerlei alternatieve genres een echte must-see. Op 30 augustus is hij te zien in TivoliVredenburg!

Deze maand zijn er ook vele shows waarvoor je alleen nog via Ticketswap een kaartje kunt scoren. Bijvoorbeeld punkheldin Patti Smith (Paradiso Amsterdam, 6 en 7 augustus), de alternatieve rockers van Incubus (TivoliVredenburg Utrecht, 18 augustus) en folkpunkgezelschap Flogging Molly (013 Tilburg, 22 augustus). Welke concerten ga jij bezoeken deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!