Daar zijn we weer met onze tiplijst voor de leukste, beste, niet-te-missen liveshows van de maand. Deze keer sturen we je maar al te graag richting Tilburg voor shows van Kamelot, Andy McKee en Europe. Maar ook de Zweden van Pain of Salvation komen naar Nederland en rapveteraan 50 Cent neemt je mee terug naar 2003 in Rotterdam Ahoy. Genoeg te zien en te doen dus! Dit zijn onze tips voor de maand september.

Waylon (De Maaspoort Venlo, 7 september)

Het was een goed jaar voor Waylon: hij bracht in april zijn nieuwe album The World Can Wait uit en haalde een maand later voor de tweede keer de finale van het Eurovisie Songfestival. Na het internationale avontuur in Portugal keert Waylon terug naar zijn roots met een uitgebreide tour in Nederland, waarbij ook de Maaspoort in Venlo wordt aangedaan. De rest van de wereld mag nog even wachten, maar op 7 september kunnen fans in Limburg alvast genieten van de rootsy rockzanger.

Tickets

Chuck Prophet (Luxor Live Arnhem, 13 september)

Chuck Prophet is misschien wel de grootste countryrockster waar je nog nooit van hebt gehoord. Hij schreef liedjes voor artiesten als Bruce Springsteen, Solomon Burke en Heart, maar houdt er intussen ook een solocarrière op na. Vorig jaar bracht hij zijn veertiende album uit, California Noir, en dat brengt hem op 13 september naar de Luxor Live in Arnhem. In het voorprogramma staat niemand minder dan Jesse Malin, ook een favoriet bij onze redactie.

Tickets

Kamelot (013 Tilburg, 13 september)

Kamelot houdt van 013, en 013 houdt van Kamelot. Al voor de vierde keer treedt het symfonische metalgezelschap op in de grote zaal van Tilburgse popzaal, en ook nu verwachten we dat het weer een dampende show wordt. Naast het feit dat dit dé kans is om materiaal van het nieuwe album The Shadow Theory te horen, is het misschien wel leuk om te weten dat deze show zal worden opgenomen voor een toekomstige live-dvd. Zo zal de herinnering aan deze ongetwijfeld mooie avond voor altijd vastgelegd worden!

Tickets

50 Cent (Ahoy Rotterdam, 14 september)

Niks mis met een beetje nostalgie, dus zetten we ‘m gewoon in deze lijst: 50 Cent komt naar Ahoy. De Amerikaanse rapper kende zijn hoogtijdagen in de jaren 2000, met megahits als ‘In Da Club’, ‘Candy Shop’, ‘P.I.M.P.’ en ’21 Questions’. Hij speelde in diverse films, waaronder één over zijn eigen leven, en richtte het rapcollectief G-Unit op, waarvan de leden overigens ook meekomen naar Rotterdam. Voor een stevig stukje rapgeschiedenis ben je op 14 september in Ahoy aan het juiste adres.

Tickets

Pain of Salvation (Melkweg Amsterdam, 15 september)

Na een uitgebreide tour in 2017 is de koek nog lang niet op voor Pain of Salvation in Nederland: deze maand is de band alweer terug. Op 15 september treden de Zweden op in de Amsterdamse Melkweg. Het gezelschap heeft inmiddels al negen albums op naam staan en ook flink wat personeelswisselingen, maar zeker nu oud-gitarist Johan Hallgren weer terug is, zijn de shows sterker dan ooit. Een must see!

Tickets

Andy Burrows (Melkweg Amsterdam, 20 september – verplaatst naar 15 januari)

Eindelijk is het zover: in oktober verschijnt Reasons to Stay Alive, de nieuwe plaat van de Engelse singer-songwriter Andy Burrows. Die release wordt voorafgegaan door een concert in de Upstairs van de Melkweg. Een mooie, intieme locatie waarin de gevoelige indierock van Burrows (ook bekend van Razorlight, We Are Scientists en Smith & Burrows, zijn project met Editors-voorman Tom Smith) heel goed tot z’n recht komt. Zin in een voorproefje van Burrows’ nieuwe werk en natuurlijk liedjes van zijn eerdere projecten? Kom dan naar de Melkweg op donderdag 20 september. Let op: dit concert is verplaatst naar dinsdag 15 januari!

Tickets

Leprous (Effenaar Eindhoven, 20 september)

Over talentvolle bands gesproken: de Noorse progressieve metalband Leprous, tevens ook actief als begeleidingsband van Insahn, is daar een van. Met het in 2017 verschenen vijfde album ‘Malina’ onder de arm doen deze Noren een rondje langs de zalen. Ook de Effenaar in Eindhoven wordt aangedaan. Een absolute aanrader voor alle progfans onder ons. En als je gaat, check vooral even drummer Baard Kolstad. Die weet de vellen wel te raken. Een heus fenomeen!

Tickets

18 Miles (Melkweg Amsterdam, 21 september)

Aan alle goede dingen komt een eind. Dat geldt ook voor de Amsterdamse hardcoreband 18 Miles. Na acht jaar houdt het vijftal het voor gezien, maar niet voordat ze nog één keer in hun thuisstad het podium van de Melkweg komen verbouwen. Met supports Dock 83 en Take No Prisoners wordt dit een geheel Nederlandse, snoeiharde aangelegenheid. Dat moet wel een waardig afscheid worden!

Tickets

Andy McKee (013 Tilburg, 22 september)

Goede nummers hebben niet altijd teksten nodig, zo bewijst de Amerikaanse fingerstyle gitarist Andy McKee. Eind deze maand komt hij met zijn akoestische gitaar naar de Jupiler-zaal van de 013, om daar zijn virtuoze percussieve speelstijl te laten horen. Voor liefhebbers van het betere akoestische gitaarwerk en mooie instrumentale liedjes is dit een absolute aanrader.

Tickets

Europe (013 Tilburg, 26 september)

Er zijn maar weinig glamrocknummers zo beroemd als ‘The Final Countdown’ van Europe. De Zweden maakten zich in 1986 plotsklaps onsterfelijk met de release van dit iconische nummer. Gelukkig bleef de band geen eendagsvlieg en werden er nog een aantal hits gescoord. Na een pauze van meer dan tien jaar kwam de groep in 2003 weer bij elkaar en sindsdien is het weer volle kracht vooruit. En nu is het aftellen begonnen voor de Nederlandse fans, want eind deze maand is de energieke liveshow van Europe te zien in 013!

Tickets

The Rasmus (Effenaar Eindhoven, 28 september)

Oh-oh oh-oh, oh-oh oh-ooooooh! Wie kent de wereldhit In the Shadows van The Rasmus nu niet? Daarna volgden nog een reeks bescheiden hitjes, vol met energieke alternative rock met een poppy randje. In 2012 kapte het Finse kwartet ermee, maar die break-up duurde niet lang: vorig jaar kwam er een nieuwe plaat en sindsdien wordt er weer volop getourd. Op 28 september is de Eindhovense Effenaar aan de beurt!

Tickets

Voor sommige shows heb je misschien net iets te lang gewacht met kaarten kopen. Voor bijvoorbeeld Franz Ferdinand (Doornroosje Nijmegen, 3 september), Janelle Monáe (Paradiso Amsterdam, 6 en 7 september) en Bear’s Den (TivoliVredenburg Utrecht, 23 september) ben je veroordeeld tot het verder zoeken op Ticketswap. Welke concerten ga jij bezoeken deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!