Het is 1 oktober en dat betekent een nieuwe maand vol toffe liveshows! We hebben weer een mooie lijst met concerten geselecteerd waar jij echt even bij moet zijn. Vooral de tweede helft van oktober is weer om te smullen. We sturen je graag naar onder andere Christine and the Queens, Frank Turner & The Sleeping Souls en het minifestival van Anti-Flag: Anti Fest! Dit zijn onze tips voor de maand oktober.

U2 (Ziggo Dome Amsterdam, 8 oktober)

De eXPERIENCE + iNNOCENCE Tour hoort bij het laatste studioalbum van U2, Songs of Experience. En een ervaring is het absoluut: hoewel de band muzikaal wellicht zijn beste jaren heeft gehad, zijn er weinig artiesten zo innovatief met hun liveshows als U2. Tijdens deze tournee is de Ierse rockband te zien vanuit verschillende hoeken met een hypermodern geluidssysteem en een nieuw super high-res LED-scherm. Het concert op 7 oktober is al uitverkocht, dus wacht niet te lang!

Tickets

Shania Twain (Ziggo Dome Amsterdam, 11 oktober)

Shania Twain is, op een enkeling na, misschien wel de grootste countryster ooit. De Canadese, in Nederland vooral bekend van de hits ‘Still the One’, ‘That Don’t Impress Me Much’ en ‘Man! I Feel Like A Woman’, komt voor het eerst in dertien jaar weer naar Europa en slaat daarbij onze hoofdstad niet over. Wie houdt van een beetje foute countrypop met een flinke dosis powervrouw, is op 11 oktober aan het goede adres bij de Ziggo Dome.

Tickets

Christine and the Queens (AFAS Live Amsterdam, 13 oktober)

Héloïse Letissier, alias Christine and the Queens, brak in 2014 in één klap door met ‘Christine’, een enorm catchy synthpopliedje, gezongen in het Frans, waarmee ze zelfs de Engelstalige markt in haar greep kreeg. Tegenwoordig zingt deze androgyne, gender-bendende Française ook steeds meer in het Engels en daarmee wordt ze alleen maar populairder. Haar tweede album is net uit en de nieuwe liedjes hoor je op 13 oktober in AFAS Live!

Tickets

Bloc Party (AFAS Live Amsterdam, 15 oktober)

We blijven nog een avondje hangen in de Bijlmer, want op 15 oktober is Bloc Party te gast in AFAS Live. En het belooft een nostalgische avond te worden, want de indierockers zullen hun eerste (en volgens velen nog altijd hun beste) album Silent Alarm (2005) integraal spelen. Een ware klassieker met hits als ‘Banquet’ en ‘Helicopter’. Daarnaast komen er natuurlijk ook hits voorbij van hun andere platen, denk bijvoorbeeld aan het dansbare ‘Flux’. Dat wordt leuk!

Tickets

Frank Turner & The Sleeping Souls (013 Tilburg, 20 oktober)

De Britse folkpunker Frank Turner heeft een nieuw album uit (Be More Kind), komt maar liefst twee keer naar Nederland en dat is altijd feest. Met zijn krachtige stem, zijn eerlijke teksten en zijn aanstekelijke enthousiasme laat hij ieder publiek binnen no time uit zijn hand eten. Samen met zijn band The Sleeping Souls reist Turner af naar Tilburg en zal daar zijn verse materiaal voor het eerst aan Nederland laten horen. Het concert in de Melkweg is al uitverkocht, dus wie deze rasartiest nog wil meepakken doet er goed aan snel tickets voor de 013 te scoren.

Tickets

Brit Floyd (TivoliVredenburg Utrecht, 23 oktober)

The Dark Side of the Moon van Pink Floyd is een van de meest iconische albums aller tijden. De grootste Pink Floyd tribute band ter wereld, Brit Floyd, zal tijdens de nieuwe tournee veel aandacht besteden aan deze plaat. Dit wordt gecombineerd met nummers van Wish You Were Here, Animals, The Wall, The Division Bell en vele andere albums. Met Brit Floyd kom je héél dichtbij de ultieme ervaring van een echt Pink Floyd-concert. Deze maand te zien in TivoliVredenburg!

Tickets

Marmozets (013 Tilburg, 25 oktober)

Marmozets houdt het graag binnen de familie: de vijfkoppige post-hardcoreband uit Bingley, West Yorkshire bestaat uit twee broers op gitaar en bas, en nog eens twee broers en een zus op gitaar, drums en zang. En samen produceren ze een gruwelijk lekkere bak herrie. Live springt vooral frontvrouw Becca Macintyre in het oog: zij is een echt podiumbeest die met haar rauwe strot alle aandacht naar zich toe trekt. De band was dé verrassing op Pinkpop dit jaar, logisch dus dat ze het nu als headliner gaan proberen op de Jupiler Stage van de 013.

Tickets

Anti Fest! (Patronaat Haarlem, 26 oktober)

Dat was nog eens een leuke aankondiging afgelopen juni: de Amerikaanse oerpunkers van Anti-Flag komen met hun eigen minifestival, Anti Fest, naar Haarlem. Met naast Anti-Flag op het affiche: Less Than Jake, Reel Big Fish, Silverstein, Cancer Bats, Culture Abuse, Black Peaks, Tusky, The Prestige, Worriers en Drones. Een walhalla voor punkliefhebbers, met voor ieder wat wils: van poppunk tot metalcore en van ska tot emo. Op 26 oktober gaat het helemaal los in de Patronaat!

Tickets

Bleed From Within (Willemeen Arnhem, 28 oktober)

De Schotse metalcoregasten van Bleed From Within komen op 28 oktober naar Arnhem voor een flink potje beukwerk. De band timmert nu zo’n dertien jaar aan de weg en heeft in die tijd maar liefst drie extended plays en vier studioalbums uitgebracht. Dit jaar zag hun nieuwste plaat, Era, het levenslicht, en het is hoog tijd om de nieuwe songs even voor te stellen aan de Nederlandse fans. Met nieuwe gitarist Steven Jones in de lineup staat Bleed From Within deze maand op de planken van de Willemeen!

Tickets

The Academic (Rotown Rotterdam, 29 oktober & Merleyn Nijmegen, 30 oktober)

The Academic is de leukste popband van dit moment. Deze Ierse jongens groeiden op met de muziek van The Kooks, The Killers en Kings of Leon en dat hoor je ook terug in hun sound: sterke hooks, mooie melodieën en een duidelijke kop en staart. Een achterhaald concept? Echt niet. Deze jonge honden zijn de kunst van het liedjesschrijven al heel machtig en dat belooft dus heel wat voor de toekomst. Eind oktober is het viertal te zien in Rotterdam en Nijmegen. En nu zijn het nog kleine zaaltjes, dus grijp je kans.

Tickets Rotterdam

Tickets Nijmegen

Er zijn in oktober ook weer veel shows waarvoor je alleen nog via Ticketswap je geluk kunt beproeven. Zo staat Fish in een uitverkocht Doornroosje (24 oktober) en komen de toptalenten van Greta Van Fleet (29 oktober) de boel even verbouwen in de 013. Welke concerten ga jij bezoeken deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!