Liefhebbers van traditionele metal beleefden woensdag 5 december in poppodium 013 hun eigen Pakjesavond. Niet één, twee of drie, maar vier (!) metalbands mochten worden uitgepakt. De MTV Headbangers Ball Tour stond deze editie geheel in het teken van supersnelle en agressieve thrashmetal.

De MTV Headbangers Ball Tour is al jarenlang een begrip onder de liefhebbers van de zwaardere rockmuziek. De grote headliner van deze editie was Exodus, een van de vaandeldragers van de traditionele thrashmetal.

Deze uit Californië afkomstige band brak in de jarentachtig door met de legendarische albums ‘Bonded By Blood’ en ‘Tempo Of The Damned’ en geldt als dé band waar Metallica-gitarist Kirk Hammett kon uitgroeien tot de gitaarmeester als die nu is.

Rechttoe-rechtaan

Met het Duitse Sodom en de energieke engelen van Death Angel en Suicidal Angels konden de fans zich vooraf amper een betere avond wensen. En een mooie avond werd het zonder meer. Suicidal Angels moest weliswaar op gang komen en klonk op momenten te rechttoe-rechtaan, maar tegen het einde van de 40 minuten durende set durfden de Grieken meer van zich te laten zien.

Death Angel had geen warming-up nodig en knalde er meteen vol op. We kennen maar weinig thrashmetalbands die met zo veel plezier en energie spelen als deze gasten. Grappig hoe groot het contrast kan zijn met Sodom.
Deze van oorsprong blackmetalband heeft niet de speelsheid en de energieke podiumpresentatie als zijn voorgangers, maar laat alleen de muziek het werk doen. En die klinkt zoals we Sodom kennen: supersnel, loodzwaar, maar af en toe ook onnavolgbaar.

Doorweekt

Uiteindelijk zorgde Exodus met een uur durende show voor het hoogtepunt van de avond. Klassiekers als ‘The Toxic Waltz’, ‘Blacklist’ en ‘Bonded by Blood’ volgden elkaar in rap tempo op en ontketenden voor in de zaal meerdere circlepits en wall of deaths. Doorweekt van het bier en het zweet keerden de metalheads na vier-en-een-half uur metal terug naar huis. Een Sinterklaasavond om niet snel te vergeten.