Happy New Year! En de beste wensen van de hele redactie van Counter Culture. Natuurlijk gaan we je ook in 2019 weer maandelijks voorzien van lijstjes met concerten die je echt moet bijwonen. Ook op deze Nieuwjaarsdag hebben we een prachtige lijst, met onder andere de metalcoremannen van Architects, de feelgoodrock van Snow Patrol en singer-songwriter Andy Burrows. Dit zijn onze tips voor de maand januari.

Andrew Combs (Paard Den Haag, 10 januari & Paradiso Amsterdam, 11 januari)

Andrew Combs is een rijzende ster binnen de wereld van americana en altcountry. Met zijn sombere, maar gevoelige liedjes brengt hij zijn publiek bij iedere liveshow in vervoering. Zijn nieuwste plaat Canyons of My Mind werd lovend ontvangen en brengt hem naar steeds grotere zalen. Op 10 en 11 januari geeft hij twee shows in Nederland: eerst in de Kleine Zaal van het Paard in Den Haag, en een dagje later in de Grote Zaal van Paradiso in Amsterdam.

Tickets Den Haag

Tickets Amsterdam

Architects (AFAS Live Amsterdam, 12 januari)

Architects leverde vorig jaar met Holy Hell hun allerbeste plaat tot nu toe af. Geheel terecht dus, dat de metalcoremannen uit Brighton in AFAS Live hun grootste Nederlandse headlineshow tot nu toe zullen gaan spelen. Als support acts neemt de band niemand minder dan Beartooth en Polaris mee naar Amsterdam: een affiche dat naar meer smaakt. Op 12 januari gaat de beuk erin in de Bijlmer!

Tickets

Yungblud (Paard Den Haag, 13 januari)

De 21-jarige Engelsman Dominic Harrison, beter bekend als Yungblud, wordt unaniem getipt als headliner van de toekomst. De excentrieke rocker bewees zijn status als toptalent al eerder op de podia van onder andere Lowlands en Eurosonic. Dat heeft z’n vruchten afgeworpen, want zijn shows in de Melkweg, Vera en Doornroosje zijn al stokstijf uitverkocht, en ook voor dit concert in het Paard gaat de kaartverkoop heel erg hard. Wil je meezingen met aantrekkelijke tracks als ‘I Love You, Will You Marry Me’ en ‘Tin Pan Boy’? Pak die laatste kaarten!

Tickets

Snow Patrol (Ziggo Dome Amsterdam, 14 januari)

Het is heel lang stil geweest rond de Noord-Ierse band Snow Patrol. Zanger Gary Lightbody had last van een writer’s block en kreeg bijna zeven jaar lang geen woord op papier. Gelukkig kwam er een einde aan deze moeilijke periode en bracht de band vorig jaar hun langverwachte album Wildness uit, dat weer boordevol charmante feelgoodrockliedjes staat. Voor het concert in de Ziggo Dome op 14 januari zijn nog slechts een handjevol tickets verkrijgbaar, dus wacht niet te lang.

Tickets

Andy Burrows (Melkweg Amsterdam, 15 januari)

Andy Burrows was vorig jaar te zien in de voorprogramma’s van Tom Odell en Editors, maar komt deze maand eindelijk met een headlineshow naar Nederland, en wel in de Upstairs van de Melkweg. Een mooie, intieme locatie waarin de gevoelige indierock van Burrows (ook bekend van Razorlight, We Are Scientists en Smith & Burrows) heel goed tot z’n recht komt. Zin in een voorproefje van Burrows’ nieuwe werk en natuurlijk liedjes van zijn eerdere projecten? Kom dan naar de Melkweg op dinsdag 15 januari!

Tickets

Years & Years (AFAS Live Amsterdam, 25 januari)

De Britse synthpopband Years & Years stond in 2016 al eens in de Amsterdamse AFAS Live en komt dat dit jaar nog eens dunnetjes overdoen. Het trio bracht in 2018 hun tweede album uit, Palo Santo, wat opnieuw een kritisch en commercieel succes is. Het is een conceptalbum dat plaatsvindt in het fictieve stadje Palo Santo, waar geen traditionele regels bestaan wat betreft gender en seksualiteit. De interessante invalshoeken die de band laat zien en horen moeten wel resulteren in een spectaculaire liveshow!

Tickets

Patti Smith (TivoliVredenburg Utrecht, 28 januari)

De Amerikaanse punkpoëet Patti Smith mag dan al de zeventig zijn gepasseerd, maar haar heilige vuur brandt als nooit tevoren! De New Yorkse gooide afgelopen augustus weer hoge ogen op Lowlands met haar prachtige liedjes en innemende spoken word. Dit jaar staat ze drie keer in TivoliVredenburg: één keer met een intiem spoken word-optreden in de Pandora en twee keer met band in de Grote Zaal. Alleen voor het concert op 28 januari zijn nog kaarten verkrijgbaar. Klassiekers als ‘Because The Night’ en ‘Dancing Barefoot’ live horen? Sla je slag nu het nog kan.

Tickets

Don Broco (TivoliVredenburg Utrecht, 29 januari)

We’ve said it before and we’ll say it again: bij Counter Culture zijn we niet vies van een beetje Don Broco. De eigenaardige rockers uit het Engelse Bedford combineren dansbare rock een flinke scheut post-hardcore en vinden het totaal niet erg om een beetje fout te zijn. Hun liveoptredens zijn daar een goed bewijs van, en op 29 januari kun je in TivoliVredenburg dus lekker de moshpit in met je vuist in de lucht en een glimlach op je gezicht.

Tickets

Neck Deep (Effenaar Eindhoven, 30 januari)

The Peace and the Panic van Neck Deep is een moderne klassieker binnen het poppunkgenre. De Welshe band opereert nu in dezelfde divisie als hun eigen helden New Found Glory en The Wonder Years. Het gezelschap tourt zich bovendien een slag in de rondte en staat met hun ongecompliceerde, high energy optredens garant voor een geweldige avond livemuziek. Op woensdag 30 januari zijn de mannen te zien in de Eindhovense Effenaar.

Tickets

Bonus: Monster Magnet (Effenaar Eindhoven, 1 februari)

Huh, februari? Ja, als we je pas op de dag van het concert vertellen dat de spacelord motherfuckers van Monster Magnet weer in het land zijn, is het misschien al te laat om tickets te scoren. Dus tippen we je dit optreden nu alvast. Op 1 februari strijkt de rockband rond Dave Wyndorf neer in Eindhoven. De band bestaat in 2019 maar liefst 30 jaar en ondanks verslavingen, personele tegenslagen en uitputtende tours flikt Wyndorf het live nog steeds. Gaan dus!

Tickets

Voor een aantal van deze shows gaan de tickets heel hard. Ben je net te laat om langs de reguliere weg een ticket te scoren? Probeer het dan via Ticketswap (maar let op: ook hier zijn oplichters actief). Welke concerten ga jij bezoeken deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!