Triest nieuws: Keith Flint, zanger van The Prodigy, is vanmorgen dood aangetroffen in zijn appartement. Hij was slechts 49 jaar. Volgens de politie zouden er geen verdachte omstandigheden zijn geweest. In een verklaring op Instagram geeft de band aan dat het zou gaan om zelfmoord.

The Prodigy

The Prodigy is een van de pioniers in het drum and bass genre. Begin jaren ’90 brak de Engelse formatie door met nummers als ‘Firestarter’ en ‘Out of Space’. Andere hits zijn onder andere ‘Smack My Bitch Up’, ‘Omen’, ‘Invaders Must Die’ en ‘Take Me to the Hospital’. De excentrieke Flint was een ijzersterke frontman die er bovendien voor zorgde dat de band ook live een absolute topact werd.

Lowlands

De band is een graag geziene gast in Nederland. Vorig jaar speelde The Prodigy nog in de Ziggo Dome en staat momenteel ook ingepland als een van de headliners van Lowlands 2019. Of dit optreden nog doorgaat is niet bekend.

Wij wensen The Prodigy en Keiths familie, vrienden en fans veel sterkte in deze moeilijke tijd.