Het is april, en dat betekent dat er weer een heerlijke muziekmaand voor de deur staat met veel toffe concerten (en uiteraard de eerste outdoor festivals). Wij maakten dus weer een lijstje met shows waarvoor je wel nog even tickets moet halen. Deze maand is er veel punk! We sturen we je onder andere graag naar de gloednieuwe punkband Amyl and The Sniffers. Maar je krijgt ook een flinke dosis nostalgie voorgeschoteld dankzij bijvoorbeeld Wheatus en de Zweedse singer-songwriter Eagle-Eye Cherry. Dit zijn onze tips voor de maand april!

Stick To Your Guns (Melkweg Amsterdam, 4 april)

In een spontane bui? Mooi, want je kunt nog kaarten scoren voor Stick To Your Guns, op 4 april in de Melkweg. De Californiërs zijn overal een graag geziene gast: deze band tourt zich echt een slag in de rondte. Nu komen ze weer eens langs in Amsterdam voor een avond vol krachtige hardcorepunkliedjes met sociaal bewuste teksten. En ze komen niet alleen, ook de vrienden van Nasty en Get The Shot zijn van de partij.

Tickets

The Maine (Melkweg Amsterdam, 5 april)

Voor de punker die ook de poppier kant van het genre kan waarderen, is de Melkweg ook op 5 april de place to be. Dan keert de Amerikaanse emopoppunkband The Maine namelijk terug naar de bekende zaal aan de Amsterdamse Lijnbaansgracht. Sinds het debuutalbum Can’t Stop Won’t Stop heeft de band een trouwe fanschare opgebouwd die nog steeds aan het groeien is. Het aanstekelijke poppunkgeluid gecombineerd met stevig gitaarwerk en catchy songteksten zorgt gegarandeerd voor een hele leuke avond.

Tickets

Amyl and The Sniffers (Tolhuistuin Amsterdam, 10 april)

En we blijven nog even in de punksferen, want in de categorie old school punk is een nieuwe band opgestaan: Amyl and the Sniffers. De band bestaat pas zo’n drie jaar, maar weet nu al hoge ogen te gooien onder muziekcritici en speelde al op diverse grote festivals. Het debuutalbum Big Attraction & Giddy Up staat vol met chaotische, nostalgische punkrock met hoorbare invloeden van bijvoorbeeld AC/DC, Joan Jett en Blondie. Ga deze livesensatie meemaken nu ze nog in de intieme Tolhuistuin passen.

Tickets

Eagle-Eye Cherry (Q-Factory Amsterdam, 21 april)

Daar was ‘ie ineens in 1998, met de wereldhit ‘Save Tonight’: Eagle-Eye Cherry. En zo was ‘ie ook weer weg, want hij wist na ‘Save Tonight’ eigenlijk geen grote hit meer te scoren, en bleef dan ook dik twintig jaar weg uit Nederland. Maar het vuur brandt weer: vorig jaar bracht de Zweedse singer-songwriter (en jongere broer van zangeres Neneh Cherry) voor ’t eerst in zes jaar weer een plaat uit, Streets of You, en dat komt hij vieren in de Amsterdamse Q-Factory. Verwacht een avond vol heerlijke poprockliedjes met een snufje nostalgie van een enorm ondergewaardeerde muzikant.

Tickets

Hollywood Undead (013 Tilburg, 21 april)

Toegegeven: Hollywood Undead is niet het meest likeable gezelschap dat we in deze lijst opnemen. De Amerikaanse raprockers zijn misschien wel het beste te omschrijven als een iets melodieuzere variant van numetalgiganten Limp Bizkit. Oftewel, dit is zeker geen muziek voor tere zieltjes. De groep brak in 2008 door met hun keiharde mix van hiphop, rock, EDM en metalcore. Het nieuwste album Gotta Let Go klinkt een stuk poppier, maar desondanks verwachten wij dat de 013 op 21 april toch even flink verbouwd zal worden.

Tickets

Wheatus (Luxor Live Arnhem, 24 april)

Wie het nummer ‘Teenage Dirtbag’ niet kent, moet de afgelopen twee decennia wel onder een steen geleefd hebben. De Amerikaanse poprockband Wheatus scoorde hier in 2000 namelijk een hele dikke hit mee die ook vandaag de dag nog veel airplay krijgt. Het unieke stemgeluid van frontman Brendan B. Brown zal op 24 april klinken in Arnhem, want dan speelt hij met zijn zes kompanen in Luxor Live. Met waarschijnlijk nieuwe muziek op de setlist!

Tickets

Deez Nuts + Grove Street Families (Willemeen Arnhem, 25 april)

Van Luxor Live maken we de korte oversteek naar de Willemeen. Want daar staat op 25 april een double bill om van te smullen: Deez Nuts en Grove Street Families. Beide bands serveren een verwoestende mengelmoes van thrash, hardcore en hiphop. Deez Nuts, een bandnaam die verwijst naar een songtekst van raplegende Dr. Dre, heeft inmiddels vijf platen op zak en het jonge Grove Street Families, dat zijn naam ontleent aan een fictionele gang in Grand Theft Auto: San Andreas, heeft in korte tijd al een hele dikke livereputatie opgebouwd. Genoeg om op 25 april van te genieten, dus! Genoeg om op 25 april van te genieten, dus!

Tickets

Jawbreaker (Melkweg Amsterdam, 30 april)

Jaaaa! Jawbreaker is back! De poppunkers uit New York waren oorspronkelijk actief tussen 1986 en 1996, maar in 2017 kwam het drietal weer bij elkaar. Dit jaar wordt eindelijk de oversteek naar Europa gemaakt, en mogelijk komt er zelfs een nieuwe plaat aan. Jawbreaker zal eerst het vermaarde Belgische punkfestival Groezrock headlinen, maar een paar dagen later zijn de heren in Amsterdam voor een volledig headlineconcert. Deze emopioniers staan dan in de Melkweg en dat mag je niet missen!

Tickets

Bonus: Dave Hause & The Mermaid (Paradiso Amsterdam, 1 mei)

We lopen er even een maandje op vooruit, want deze willen we je echt niet onthouden: op 1 mei komt Dave Hause weer naar onze hoofdstad. Samen met zijn band The Mermaid doet Hause (ook bekend als frontman van The Loved Ones) de bovenzaal van Paradiso aan. Deze troubadour van de alternatieve punkrock is zijn oude band eigenlijk helemaal ontgroeid, en dat hij ook in Nederland steeds populairder wordt mag blijken, want volgens de berichtgeving is dit concert bijna uitverkocht. Pak die kaarten nu het nog kan en geniet op 1 mei van fantastische tracks als ‘C’mon Kid’, ‘With You’ en ‘Time Will Tell’!

Tickets

Net achter het net gevist voor tickets? Ook in april zijn er weer concerten die inmiddels allang en breed zijn uitverkocht. Als je toch je geluk wilt beproeven, doe je dat het beste via Ticketswap (maar let op: ook hier zijn oplichters actief). Bijvoorbeeld als je nog een poging wilt wagen om op 21 april naar de Canadese skatepunkband PUP te gaan in Paradiso… Welke concerten ga jij bezoeken deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!