Leprous is de afgelopen jaren in sneltreinvaart de harten van de progressieve metalliefhebbers aan het veroveren. De getalenteerde Noren blijven op hun albums de grens opzoeken tussen extreme metal en epische progressieve rock. Voor hun concert in Doornroosje, op carnavalsmaandag, nemen ze niemand minder dan Klone mee, de Franse grooveprogmetalsensatie die wat ons betreft een van de beste albums van vorig jaar maakte. Mis dit dus niet!

Leprous draait al een tijdje mee en begon als een echte progmetalband pur sang. Op hun laatste worp ‘Pitfalls’ is de band rondom Einar Solberg voor een meer rock en electronica georiĆ«nteerd geluid gegaan. Toch hoor je ook hier hun kenmerkende geluid: kraakheldere zangmelodieĆ«n en sfeervolle keys van Einar Solberg, venijnige gitaarriffs van Tor Oddmund Suhrke en een retestrakke ritmesectie.

Kaarten zijn nog steeds te verkrijgbaar en gaan weg voor nog geen dertig euro. Koop ze hier!