Met niet minder dan zestien nieuwe namen raakt het programma van de 25ste GMM-editie stilaan helemaal ingevuld. Onder meer Mastodon zakt af naar de Stenehei in Dessel. De Amerikaanse band oogst wijd en zijd respect met zijn eigenzinnige mix van metal, hardcore en zelfs jazzy intermezzo’s, en werkt momenteel aan een nieuw album. Uitkijken dus of de heren enkele nieuwe nummers in petto hebben. Ook uit de VS: Rival Sons. Het kwartet dat in 2011 doorbrak met het indrukwekkende album ‘Pressure & Time’ heeft door het veelvuldige touren een uitstekende livereputatie verworven en komt dat in Dessel graag nog een keer fors onderstrepen. Skillet liet onlangs nog Trix Antwerpen op zijn grondvesten daveren en is ook op GMM een graag geziene band. Hun christelijk geïnspireerde metal laveert tussen nu metal, hardrock en symfonische metal en verovert stilaan de hele wereld.

Andere nieuwe namen op de affiche zijn 3 Doors Down, Amaranthe, Fleddy Melculy, John Garcia & The Band of Gold, L7, Majestica, Periphery, Sloper, Stake, Suicide Silence, Thy Art is Murder, Tiamat en Wage War. 

Mayhem is helaas genoodzaakt haar optreden op Graspop Metal Meeting 2020 af te zeggen.

De ticketverkoop voor de XL-editie loopt ondertussen uitstekend. De organisatie meldt dat niet alleen de Combi PLUS Festivaltickets inmiddels uitverkocht zijn, ook de VIP Deck Festivaltickets Combi PLUS, de VIP Deck Festivaltickets op donderdag, zaterdag en zondag, én de dagtickets voor zondag 21 juni zijn niet langer beschikbaar. Ook de verkoop van de Combi tickets en de dagtickets voor donderdag, vrijdag en zaterdag loopt bijzonder hard. Verder zijn alle accommodaties voor overnachting, met uitzondering van een handvol standaard huurtenten op Camping Boneyard voor 2 en 4 personen, uitverkocht. Ook de 40 GMM-munten zijn niet meer verkrijgbaar. Tickets zijn verkrijgbaar via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be. Voor meer informatie kun je terecht op www.graspop.be.