Als het aan ons ligt is februari de maand van de metal. Bij het verzamelen van de liveconcerten van deze maand bleek er vooral in dit genre een prima aanbod te zijn, en dus serveren we bij dezen graag een reeks snoeiharde shows die je nog kunt bezoeken. Van de Thrash Alliance Tour tot Complexity Fest, dit zijn onze tips voor de maand februari.

Unearth (Dynamo Eindhoven, 14 februari)

Unearth kwam begin jaren 2000 op als onderdeel van een golf aan metalcorebands uit Massachusetts als Killswitch Engage en All That Remains. Anno 2020 is de band actiever dan ooit en een absolute must-see in het livecircuit. Bovendien heeft Unearth met hun nieuwste album Exctinction(s) een van de betere platen van hun carrière afgeleverd. Cancel je Valentijnsplannen, Dynamo Eindhoven is de place to be.

Tickets 

Complexity Fest (Patronaat Haarlem, 15 februari)

Complexity Fest levert altijd de beste heavy bands van het moment en ook dit jaar stelt het indoorfestival in Haarlem niet teleur. Onder andere And So I Watch You From Afar, Night Verses en Raketkanon staan dit jaar op het affiche. Bij dit festival, dat een hele zaterdag in beslag neemt, draait het niet om populariteit, maar om kwaliteit, passie en ambitie. Met een beetje complexiteit natuurlijk.

Tickets

Thrash Alliance Tour: Destruction (013 Tilburg, 18 februari)

Een van Duitsland’s sterkste exportproducten op het gebied van thrashmetal, Destruction, zakt op 18 februari af naar Tilburg en neemt niet de minste supports mee: ons ‘eigen’ Legion of the Damned, Suicidal Angels en Final Breath vergezellen de Duitse meesters in 013. Verwacht een avond vol old school thrash, lompe death en vooral: motherfucking vette riffs.

Tickets

The Australian Pink Floyd Show (013 Tilburg, 27 februari)

The Australian Pink Floyd Show is hét voorbeeld dat tribute bands soms wel heel erg de moeite waard zijn. De Aussies behoren tot de absolute wereldtop en trekt al jaren overal ter wereld volle zalen met het repertoire van Pink Floyd. Als zelfs Pink Floyd-zanger David Gilmour je ziet zitten, weet je dat je iets goed doet. Voor het derde jaar op rij staat The Australian Pink Floyd show in 013 en voor het derde jaar op rij vinden wij dat je dat niet mag missen.

Tickets

After The Burial (Dynamo Eindhoven, 29 februari)

After The Burial is één van de paradepaardjes van het beroemde Sumerian Records, dankzij de achtsnarige gitaren, technische skills en een goed oog voor precisie. De progressieve metalcore van deze band slaat in als een bom, en ook de tracks op nieuwste plaat Evergreen zijn weer om je vingers bij af te likken. De mannen komen op de schrikkeldag naar Dynamo en nemen ook nog eens Make Them Suffer en Polar mee!

Tickets

Naar welke concerten ga jij deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!