Ook dit jaar zal Counter Culture weer afreizen naar de Nurburgring om verslag te doen van Rock Am Ring. Op deze 35e editie van het festival pronken wederom veel mooie namen. Om kaartenbezitters alvast warm te maken en twijfelaars over de streep te trekken, presenteren we hierbij onze selectie van acts die je absoluut niet mag missen op Rock Am Ring 2020.

Check hier alle coverage die we vorige jaren voor, tijdens en na Rock Am Ring hebben gedaan van dit prachtige festival.

Babymetal

Wie de naam Babymetal vreemd in de oren klinkt, heeft de afgelopen 5 jaar onder een steen geleefd. De Japanse band bestaat inmiddels alweer tien jaar en heeft in die periode naam gemaakt als uiterst vermakelijke, muzikaal ijzersterke, explosieve live-act. De grondleggers van de kawaii-metal zullen dit jaar wederom de met voetjes van de vloer gaan in de Nurburgring, om zo de tienduizenden festivalgangers mee te krijgen in hun aanstekelijke mix van J-pop en heavy metal.

Baroness

Het feit dat Baroness productietechnisch een vreemde weg ingeslagen is op de laatste albums, neemt niet weg dat het de kwaliteit van het geschreven materiaal van de band exceptioneel hoog is. Wie John Baizley – gezicht en drijvende kracht van de Amerikaanse sludgemetalband – en de zijnen nog niet in actie heeft gezien, wordt vriendelijk doch dringend verzocht dat wel te doen op de aankomende editie van Rock Am Ring. Dat geldt overigens ook voor degenen die de band al wel live aan het werk hebben gezien, want een uurtje Baroness is een uurtje muzikaal vakmanschap.

Gojira

Gojira is niet meer weg te denken uit het hedendaagse metallandschap. De Fransen hebben naam gemaakt, een trouwe schare volgers opgebouwd en hebben met hun in 2016 uitgebrachte album Magma internationaal hoge ogen gegooid. Dit jaar is de band weer terug van weggeweest op Rock Am Ring. Hopelijk met een dosis nieuw materiaal, want als we de geruchten mogen geloven dan is de band volop aan de slag geweest met een nieuw album, dat mogelijk nog dit jaar het licht zal zien. Laat maar komen!

Deftones

Change, Minerva, My Own Summer, Headup, Rosemary, Passenger, Digital Bath, Be Quiet and Drive: titels die velen niets zeggen, totdat ze de aanstekelijke, maar keiharde melodieën van deze nummers voorgeschoteld krijgen. De tracks hebben iet gemeen: ze komen allemaal uit de koker van Deftones, dat keer op keer blijft innoveren, hun eigen sound blijft vernieuwen en live voor de nodige adrenaline zorgt. Of Deftones kan blijven innoveren, zal blijken als de band later dit jaar met een nieuw album komt. De verwachtingen voor de opvolger van het ietwat tegenvallende Gore uit 2016 zijn hoog en de band heeft al aangegeven dit ruimschoots goed te gaan maken doordat gitarist Stephen Carpenter een grotere invloed heeft tijdens het proces. Iets wat alleen maar toegejuicht kan worden.

Korn

Al is het nu-metal genre een stille dood zijn gestorven, er zal altijd één band zijn die eigenhandig deze muziekstijl in leven probeert te houden. Want wie nu-metal zegt, zegt Korn. En wie Korn live ziet spelen, gaat compleet uit zijn dak. Want zeg nou zelf: dat riffje van Here To Stay heb jij alleen al in je hoofd doordat het zojuist genoemd is in deze preview. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de memorabele, creepy melodietjes van Freak On A Leash en Falling Away From Me. Stuk voor stuk klassiekers uit de zeroes.

System of a Down

Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar Serj Tankian en zijn kameraden van System Of A Down stonden drie jaar terug nog op de planken van Rock Am Ring. Tankian deed dat zelfs tweemaal op dezelfde dag in 2017, toen hij met Prophets of Rage een eerbetoon aan overleden vriend en medemuzikant Chris Cornell bracht. Dit jaar is het echter wel maar liefst vijftien jaar geleden dat de band nieuwe muziek uitbracht en als we Tankian moeten geloven, hoeven we voorlopig ook niet op een nieuw album te rekenen. Gelukkig is dat voor een band als System Of A Down ook helemaal niet nodig: de onheilspellende riffs en pijnlijk treffende politieke statements van de band zijn anno 2020 nog steeds even relevant en tijdloos als 15 jaar geleden.

Und viele Anderen

Naast de hierboven uitgelichte acts, staan ook onder meer Volbeat, Refused, Green Day, Seasick Steve, Alter Bridge, Disturbed, Bush en Billy Talent op de affiche. Voor het complete programma check je de website van Rock Am Ring.

Tickets voor Rock Am Ring 2020 zijn nog verkrijgbaar via de officiële website van het festival.

Stay tuned for more!

Naast het feit dat Rock Am Ring dit jaar zijn 35-jarig jubileum viert, waren wij afgelopen jaar voor de tiende keer aanwezig op Rock Am Ring. Tegelijkertijd sloten we in december de zeroes af en daarom is het hoog tijd om de balans op te maken: binnenkort kun je bij Counter Culture lezen welke optredens wat ons betreft de meest memorabele optredens waren van de afgelopen tien jaar Rock Am Ring. Stay Tuned!