Het complete Europese festivalseizoen wordt vanwege de coronacrisis al maandenlang als verloren beschouwd, maar nu ziet het ernaar uit dat muziekliefhebbers tóch hun tentje kunnen gaan opklappen. Het prijswinnende EXIT Festival in Servië heeft vandaag tot verrassing van velen laten weten tóch door te gaan deze zomer. Dat besluit is genomen na overleg met de Servische overheid.

Het vierdaagse festival gaat plaatsvinden van 13 tot en met 16 augustus. Daarmee is EXIT Festival tot dusver het enige grote festival dat deze zomer in Europa doorgaat. Onder anderen Amelie Lens, Black Coffee, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Boris Brejcha, Tale Of Us, Robin Schulz, Ofenbach en Laibach behoren tot de namen die EXIT Festival vandaag met grote trots presenteerde.

Volgens de organisatie worden alle gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen die door de Servische overheid zijn opgelegd, streng in acht genomen. Dat betekent onder meer dat er slechts twintig van de gebruikelijke veertig podia en zones in gebruik worden genomen. Slechts de helft van het normale aantal bezoekers wordt op het terrein toegelaten. In combinatie met het exclusieve karakter is het de verwachting dat EXIT Festival op korte termijn uitverkocht zal raken.

Festivalgangers die al een ticket hebben gekocht, kunnen er zelf voor kiezen of ze die deze zomer willen gebruiken of willen bewaren voor de editie van volgend jaar. Vanaf morgen gaat er een speciale actie van start waarbij vriendengroepen hun vijfde ticket gratis kunnen krijgen. Een ticket kost 110 euro.