Van euforische powermetal, snoeiharde techno tot aanstekelijke dance en opzwepende rap: de line-up van de jubileumeditie van EXIT Festival is – ondanks alle beperkingen van de coronacrisis – van internationale klasse. Door het teruglopend aantal besmettingen durven diverse Europese artiesten het weer aan om de grens over te steken. Het levert EXIT een verrassend goed programma op dat van alle markten thuis is. Wij zetten de vijf acts voor je op een rijtje waar wij het meeste naar uitkijken.

1. Amelie Lens
Voor het gros van de EXIT-bezoeker waarschijnlijk een onbekende naam, maar binnen de techno is zij een van de meest aansprekende dj’s. Je kunt Amelie Lens gerust de Europese vaandeldrager binnen het genre noemen. De 30-jarige Belgische imponeert de afgelopen jaren met haar minimalistische, duistere techno en heeft vooral in de lockdown vele miljoenen harten verovert met haar pompende quarantaine-sessies. Muziek die je in het donker moet beleven, met fijne mensen om je heen. En laat EXIT daar nou de perfecte plek voor zijn.

2. Sabaton
Sabaton is in pakweg vijftien jaar uitgegroeid tot een vaste waarde in het power metal-landschap. Hun onaantastbare live-reputatie heeft er zelfs toe geleid dat ze benoemd zijn tot ereburgers van Polen. Daarnaast hebben de Zweden nog een eigen cruise, een eigen festival én prijkt hun bandnaam tegenwoordig in blokletters op menig festivalaffiche.
Het geheim? Sabaton verovert al meer dan zestien jaar de harten van hun fans met hun krachtige geschiedenislessen over diverse oorlogen en veldslagen en weten dat op een lekkere manier te verpakken, met overweldigende gitaarriffs, explosieve drums en meezingbare refreinen. Het is dan ook de verwachting dat EXIT dan ook in een waar slagveld verandert, met Brodén als opperbevelhebber en zijn fans als soldaten.

3. Tyga
Opeens stond hij daar, alsof hij uit de lucht kwam vallen. Niemand had oot gehoord van Tyga, maar na die memorabele show op MTV Video Music Awards in 2007 kon de toen nog jonge Amerikaan niet meer stuk. Samen met Fall-Out Boy, Travis McCoy van Gymclass Heroes en Lil’ Wayne gaf de hiphopper een show weg waarvan hij tot op de dag van vandaag nog de vruchten plukt. Zijn opzwepende tracks en aanstekelijk enthousiasme maken van hem een ideale festivalact.

4. David Guetta
Aan David Guetta hoef je tegenwoordig geen woorden vuil te maken. Doen we lekker toch, want dat verdient deze legendarische Fransman. De 53-jarige hitmagnaat veroverde vorig jaar voor de vijfde keer de eerste plek in de DJ Mag Top 100, de lijst van populairste dj’s ter wereld van het Britse tijdschrift DJ Mag. Dan ben je een grote hoor. We zijn onder de indruk dat EXIT hem heeft weten te strikken én dat David Guetta zijn steentje wil bijdragen aan onze dans naar vrijheid!

5. DJ Snake
Qua naamsbekendheid misschien niet zo aansprekend als David Guetta, maar vergis je niet: deze Franse landgenoot bereikt echt dui-ze-ling-wek-ken-de cijfers op Spotify. Zijn gigahit ‘Let me Love You’ met megaster Justin Bieber staat op dit moment op 1,4 miljard (!) streams. En zo heeft DJ Snake nog veel meer zomerhits in petto voor EXIT. Dat wordt urenlang meezingen en gebroedelijk schouder aan schouder staan, alsof corona nooit bestaan heeft!