Waar gister terreur, teleurstelling en toch ook wel verbroedering de boventoon voerde, was er zaterdag niet veel meer te merken van de ontruiming van de vorige dag. Vandaag stond in het teken van ‘liefde is sterker dan haat’ en ‘saufen gegen terror’. De line-up was niet veelbelovend, maar met een open mind en hart gingen we de dag tegemoet. 

Donots ain’t gonna take it

En Donots gaf meteen even dat goede voorbeeld op de Center Stage aan het begin van de dag. Luidkeels zongen alle bezoekers die al door de strenge controles en eindeloos lange rijen heen waren mee met “We’re not gonna take it! NO, we ain’t gonna take it!“.  De ‘roeitrend’, die we dit jaar steeds meer zien, zette zich deze middag opnieuw voort in het voorste vak. Als het aan deze fanatiekelingen had gelegen, hadden ze ons naar de andere kant van Duitsland geroeid.

Braaf optreden van Sum 41

Sum 41 is een naam die goed past op Rock am Ring en er valt ook geen slecht woord te zeggen over het optreden, maar bijzonder was het ook niet. Het was zuiver, er werd gedanst en gezongen, maar er werd niet omver geblazen. Misschien is ‘braaf’ wel gewoon het juiste woord. Want na 36x “YOU CRAZY MOTHER FUCKERS” roepen, wordt zelfs dat burgerlijk saai.

Vals spel van The Raven Eye

Tijdens de Iron Maiden tour The Book Of Souls hadden ze de eer om het voorprogramma te zijn. Maar vandaag was de band niet in vorm. Of de technici zaten aan de drugs. Want het optreden van The Raven Eye op de Engelbert Strauss Alternastage (al die nieuwe sponsoren bekken toch iets minder lekker), sloeg werkelijk nergens op. Het was vooral (veel te) hard, uit de maat en we waren maar wat blij dat het voorbij was.

Suicide ‘not so’ Silence

De 5-koppige deathcore band Suicide Silence uit Californië verloor in 2012 hun frontman door een noodlottig motorongeval. Eddie Hermida nam zijn plek in om het voortbestaan van de band te redden. En dat doet hij fantastisch. Als je houdt van keiharde klerenherrie, dan is dit je ding. Als je liever nog enigszins wilt verstaan waar de muziek over gaat, is dit zeker niet je ding.

Beartooth

Als rock ’n roll een potje bingo was, had Beartooth gisteren de volle kaart. Alles klopte. De wall of deaths, circle pits, crowd surfers en springende en uit volle borst meezingende fans waren allemaal aanwezig. Zelfs de regen kon niemand iets schelen, want als je gisteren het optreden van deze band gemist hebt, had je beter thuis kunnen blijven. Feilloos speelden ze hun platen aan elkaar er werd met liefde gehoor gegeven aan de veeleisende Caleb Shomo. Want als hij zegt dat je moet gaan zitten, ga je zitten. Zo is het nu eenmaal.

De slotdag belooft een hoop hoogtepunten met onder andere System of a DownAlter Bridge en Macklemore. Morgen vertellen we je opnieuw over onze belevenissen! Vandaag vieren we opnieuw het leven.

Foto’s van de zaterdag zijn te bekijken op onze Facebookpagina.

CounterCulture houdt je via Twitter op de hoogte van alle hoogtepunten op de Ring.