In 2014 namen we na vier prachtige dagen met pijn het hart afscheid van de Ring. Onder een luidkeels “WIR SIND DER RING” van 80.000 festivalbezoekers verlieten we het terrein. Want wij waren De Ring. En dat zijn we de afgelopen jaren ook gewoon geweest. Al dan niet op de Flugplatz in Mendig. Met noodweer van alle kanten en vorig jaar als klap op de vuurpijl een (letterlijk) in het water gevallen festival met meer dan 70 gewonden.

Maar dit jaar zijn we terug op ‘der Ring‘ . De ring waar onze liefde voor ‘RaR’ ooit begon. Waar we vrienden voor het leven werden. En maakten. Waar de dagen onbezorgd waren en geen doodsangsten kenden. En geen pen kan beschrijven hoe goed dat voelt! Met kippenvel op elke centimeter van het lijf betraden we eerder vandaag het festivalterrein.

Aftrap op Volcano Center Stage

De grote aftrap van Rock am Ring 2017 lag in de handen van In Flames. En als vanouds stelden ze niet teleur. Ze zetten in met Only For The Weak en maakten de cirkel rond met My Sweet Shadow. Uit het publiek klonken leuzen als “Ik ben gewoon thuis, man. Dit is thuiskomen.” Dat zette de RaR leus van dit jaar (Home again) wel flink wat kracht bij. Fridén, zijn gevolg en 90.000 festivalbezoekers waren weer thuis.

Strandballen ontwijken op de Crater Stage

Na In Flames konden alle liefhebbers van wat pop rock hun hart ophalen met Simple Plan. Een succesformule die al een jaar of 15 mee gaat. Met hits als Can’t Keep My Hands Off You en Welcome To My Life kregen ze het hele publiek aan het zingen. Natuurlijk konden we ook rekenen op een strandballen galore tijdens Summer Paradise, zoals ze eerder lieten zien in 2014. Toen nog op de SEAT Center Stage. Garant voor een vakantiegevoel!

Moody gaat helemaal nergens heen

Ondanks de geruchten, bevestigde Ivan Moody ter plekke dat hij helemaal nergens heen ging. “FUCK all the haters online!” Als beloning voor zijn statement kreeg hij een wall of death cadeau die van het eerste vak overliep in het tweede vak. Five Finger Death Punch kreeg daarna met het nummer Remember Everything het hele eerste vak en een deel van het tweede vak op hun hurken. En niet voor een ouderwetse sit down a la Slipknot, maar voor een prachtige akoestische uitvoering die het publiek muisstil liet luisteren. Deze show was een cadeautje voor alle FFDP fans.

Rag ‘N’ Bone Man steelt harten

Rag ‘N’ Bone Man stal alle harten van de bezoekers die zich voor hem verzameld hadden bij de Crater Stage rond de klok van 8 uur. Je kunt zeggen wat je wilt over deze man, maar zijn stem is gemaakt van goud. En als je denkt dat dit genre toch echt niet thuishoort op een festival als Rock am Ring, dan heb je het mis. Hij werd met open armen ontvangen door de bezoekers en zelfs de gehele formatie van In Flames stond verdekt opgesteld in het publiek mee te genieten. Deze man moet je in de gaten houden, want die gaat het ver schoppen met zijn glimlach die poolkappen kan doen smelten.

Terreur op de Ring

Na het optreden van Rag ‘N’ Bone Man verscheen er een medewerker op het podium die heel kalm verzocht om het terrein te verlaten in verband met een terreurdreiging. De schrik zat er goed in, maar de ontruiming verliep zonder problemen en paniek. Mensen hielden elkaar vast, hielpen elkaar en troostten elkaar.

WIR ROCKEN WEITER!

Vandaag ging om 13:30 het terrein weer open. Een aantal bezoekers zijn van schrik al huiswaarts gekeerd, maar rock ’n roll ain’t dead. We keep on rocking in the free world. Wir rocken weiter!

Foto’s van gisteren zijn te bekijken op onze Facebookpagina.

CounterCulture houdt je via Twitter op de hoogte van alle hoogtepunten en ontwikkelingen op de Ring.