Op 15 april 2020 vernamen we officieel het nieuws dat Graspop Metal Meeting 2020 niet kon doorgaan. De 25ste editie van Graspop Metal Meeting zou pas in 2021 plaatsvinden. Destijds heel vervelend, maar niet geheel onverwacht nieuws. Maar kijk, intussen nadert 2021 met rasse schreden. De organisatie van Graspop Metal Meeting heeft zich voorgenomen om de 25ste verjaardag van Graspop Metal Meeting dubbel zo hard te gaan vieren! En wel van 17 t/m 20 juni 2021. Dus gewoon weer een dikke XL-editie.

De organisatie van Graspop Metal Meeting heeft de afgelopen maanden dan ook niet stilgezeten. De hele affiche van de 25ste XL-editie naar 2021 overhevelen was uiteraard de opzet en daar is, op een paar uitzonderingen na, de organisatie wonderwel in geslaagd. Eerder kondigde de organisatie al aan dat Aerosmith de headliner blijft op zondag. De band onder leiding van Steven Tyler en Joe Perry wil haar vijftigste verjaardag heel graag met de fans vieren en is vast van plan er in Dessel een heel mooi feestje van te maken!

Op donderdag heeft de organisatie een nieuwe headliner moeten aanstellen aangezien de agenda van Iron Maiden geen plaats bood. Het Deense Volbeat, geen onbekende van de Desselse grasweide, wist in het verleden telkens weer een puntgave show neer te zetten en zal dat in 2021 beslist opnieuw doen. De topper op vrijdag op main stage 1 houdt de organisatie nog even in beraad, maar vast staat dat Faith No More opnieuw van de partij is en main stage 2 zal afsluiten. Op zaterdag zijn er geen wijzigingen. Zowel Judas Priest als Korn bevestigden inmiddels hun komst.

In totaal bevestigde de organisatie vandaag 102 namen voor de 25ste editie van 2021. Dat zijn er nog al wat. Dus we hebben ze even op alfabetische volgorde gezet op de dag van optreden.

Donderdag:
– Baroness
– Battle Beast
– Black Star Riders
– Death To All
– Deez Nuts
– Dropkick Murphys
– Fleddy Melculy
– Gojira
– In Extremo
– John Garcia & The Band Of Gold
– Mastodon
– Mercuful fate
– Misthryming
– My Dying Bride
– P.O.D.
– Phil Campbell And The Bastard Sons Play Motörhead
– Slapshot
– Stake
– Vltimas
– Volbeat
– Wardruna
– While She Sleeps

Vrijdag:
– Alestorm
– Amenra
– Crystal Lake
– Dool
– Faith No More
– Field Of The Nephilim
– Gaahls Wyrd
– Heaven Shall Burn
– High On Fire
– Jinjer
– Killing Joke
– M.O.D.
– Northlane
– Our Survival Depends On Us
– Paradise Lost
– Powerflo
– Rival Sons
– Sacred Reich
– Steel Panther
– Stick To Your Guns
– The Black Dahlia Murder
– The Hu
– Twin Temple
– Wage War

Zaterdag:
– Alcest
– Beyond The Black
– Blues Pills
– Boston Manor
– Cemetery Sun
– Devin Townsend
– Disillusion
– Down
– Dying Fetus
– Foreigner
– Good Riddance
– Joyous Wolf
– Judas Priest
– Kontrust
– Korn
– Lagwagon
– Levara
– Majestica
– Michael Schenker
– Obituary
– Of Mice & Men
– Opeth
– Powerflo
– Saxon
– Sloper
– Soen
– Tempt
– Tribulation

Zondag:
– Aerosmith
– Amorphis
– Black Veil Brides
– Bury Tomorrow
– Crossfaith
– Deep Purple
– Deftones
– Diamante
– Dimmur Borgir
– Dog Eat Dog
– Enthroned
– Fire From The Gods
– Fu Manchu
– Kadavar
– Killswitch Engage
– L7
– Me And That Man
– Naglfar
– Sepultura
– Skillet
– Suicide Silence
– The Dead Daisies
– The Great Old Ones
– The Offspring
– The Vintage Caravan
– Thunder
– Tiamat
– Wayward Sons

Een héél mooi lijstje lijkt ons zo! Laten we hopen dat het Coronavirus een beetje meewerkt!

Het overgrote deel van de metalfans heeft ondertussen aangegeven zijn ticket van 2020 te willen behouden. Vanaf 15 september 2020 kan je via je Ticketmaster-profiel je ticket voor GMM 2021 downloaden. Dit geldt voor alle festivaltickets (dag- én combitickets) en voor alle accommodaties (huurtenten op Camping Boneyard, Flexotels op Camping Skullotel, staanplaatsen of festihutten op Camping Metal Town, cottages of hotelkamers op Devil’s Lake en bungalows of hotelkamers op Metal Park).

Ook de aangekochte GMM-munten blijven uiteraard geldig. Tickethouders hoeven zich dus geen zorgen te maken, alles blijft zoals het voorzien was voor 2020. Ticketmaster zal overigens alle ticketkopers binnenkort persoonlijk contacteren met meer info.
Had je nog geen ticket voor Graspop Metal Meeting 2020? De voorverkoop van Graspop Metal Meeting 2021 zal later dit jaar starten.

Meer info: www.graspop.bewww.ticketmaster.be