De twee grootste Nederlandse festivals, Pinkpop en Lowlands, werken aan een mooi programma. Toch krijg je als organisatie te kampen met tegenslagen. Zo liet Sam Smith weten vanwege stemproblemen niet te kunnen optreden op Pinkpop. Gelukkig speelt Placebo maandag 15 juni in TivoliVredenburg en wil de Britse band rondom Brian Molko best een dagje eerder een optreden geven in Landgraaf. Ze stonden er immers al vier keer.

Singer-songwriter Jonathan Jeremiah en the Last Internationale, de nieuwe band rondom Rage Against the Machine-drummer Brad Wilk,maken de line up compleet. Beide bands spelen op zaterdag in de 3FM tent. Let wel op dat er enkel nog kaarten voor de vrijdag beschikbaar. Opmerkelijk, want de eerste Pinkpop dag heeft met Muse, Slash, Faith no More, Body Count, Paloma Faith, Elbow, Gavin James en George Ezra toch wel heel wat klinkende namen op het programma staan. In ieder geval interessanter dan de mainstream zaterdag met Robbie Williams, the Script, Avicii, Anouk, Kensington en Dotan. De zondag biedt meer variatie danzkij Foo Fighters, Pharrell Williams, Placebo, de Jeugd van Tegenwoordig, Rise Against, Kovacs, Oscar and the Wolf, Urbanus, the Deaf en Typhoon.

Voor variatie kan je altijd bij Lowlands terecht. Ondertussen is de line up met Kendrick Lamar, Limp Bizkit, FFS, Hot Chip, Years & Years, Alestorm, Chemical Brothers, Enter Shikari, Tame Impala, Hot Chip en #OPGEZWOLLETOTNUTOE aardig gespekt. Vandaag werd het theater- en dansprogramma bekend gemaakt. In de Juliet tent kan je terecht voor diverse voorstellingen zoals Jakop Ahlbom – ‘Horror’, Conny Janssen Danst – ‘Inside Out’, Daria Bukvi? – ‘Nobody Home’, Scapino Ballet Rotterdam, Farruquito, WArd/waRD – Ann Van den Broek – ‘The Black Piece’, Viktor Griffioen | Orkater – ‘Sky-Hi & So-Lo’, Davy Pieters | Frascati Producties – ‘How Did I Die’, David Middendorp | Another Kind Of Blue – ‘Flyland 2’ en DE VERLEIDERS – ‘Door De Bank genomen’.  Een hele hap maar Lowlands weet elke editie voor aangename verrassingen te zorgen.

Gisteren werd het dance- en electronica programma aangedikt met Âme (live), Dusky, Karenn (live), Trippy Turtle, Motor City Drum Ensemble, De Sluwe Vos, DJ Tennis, Paranoid London, Sango, Spor, Mefjus, Batida, 18+, DJ Slow en Tsepo. Misschien niet de topnamen waar een ieder nog op zit te wachten, maar het festival heeft ook een neusje voor de nieuwe acts. Samen met Underworld, Rudimental, La Roux, Hudson Mohawke en Major Lazer gaan eind augustus in Biddinghuizen de voetjes van de vloer.