Het jaar zit er bijna op en dus is het weer tijd om de balans op te maken. De komende weken stellen onze reviewers een aantal platen aan je voor die je móét luisteren vóór 2021 voorbij is. Door alle beperkingen weinig tot geen concerten en door aanhoudend shitty overheidsbeleid zelfs in de zomer in Nederland geen tot nauwelijks festivals in 2021.

Om goed chagrijnig van te worden. Gelukkig stroomden de goede albums wel nog elke dag binnen. In deze aflevering is het de beurt aan Reno van der Looij. Traditie getrouw met een hele reeks aan heavy gitaarwerk in zijn lijst.

Wellicht is het dit jaar ook niet zo vreemd dat de duistere black metal klanken (Der Weg Einer Freiheit, 1914) en sombere platen (Times of Grace, Leprous) in deze tijden overheersen in de lijst. Gelukkig ook nog wat vrolijke noten met de poppy plaat van Steven Wilson het heerlijke aanstekelijke punkhardcore van Turnstile.

1. Steven Wilson – THE FUTURE BITES
2. Soen – Imperial
3. Times of Grace – songs of loss and separation
4. Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
5. Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
6. Rivers of Nihil – The Work
7. 1914 – Where Fear and Weapons Meet
8. Leprous – Aphelion
9. Turnstile – GLOW ON
10. Orbit Culture – Shaman

11. VOLA – Witness
12. Deafheaven – Infinite Granite
13. Chevelle – NIRATIAS
14. Blanket – Modern Escapism
15. Dr. Colossus – I’m a Stupid Moron with an…
16. Mastodon – Hushed & Grim
17. Molybaron – The Unity
18. Gojira – Fortitude
19. Myles Kennedy – The Ides of March
20. Wolf Alice – Blue Weekend

En welke platen hebben deze lijst net niet gehaald? Nou, onder andere Between the Burried and Me, Wheel, Arab Strap, Hippotraktor, Moonspell, Eidola en Cult of Luna stonden op de longlist, maar wisten simpelweg net niet genoeg indruk te maken om de eindlijst te halen.

Over de auteur

Reno van der Looij
Kernteam #ROCK

Recensent, hoofdredactie en fotograaf voor Counter Culture. Metalhead pur sang, maar ook stoner, hardcore, grunge en retrorock. Snowboarden en voetbal vervelen nooit!

Gerelateerde berichten