Het Zweedse metalcollectief Soen staat vanavond, een jaar later dan gepland, eindelijk weer op Nederlandse bodem. De band rondom de langharige drumgod Martin Lopez moest twee keer noodgedwongen afzeggen als gevolg van het coronavirus, maar nu kunnen ze dan eindelijk het podium van de Melkweg beklimmen.

Soen bestaat uit voormalige leden van Death, Opeth en Willowtree en is volgens de Melkweg een soort progmetal-supergroep te noemen. ‘De vergelijking met Tool en Pink Floyd wordt nogal eens gemaakt, maar de band heeft bovenal een spannend eigen geluid. Een must see voor iedere progrock-liefhebber’, valt te lezen op de website van de Amsterdamse poptempel.

Later dit jaar keert Soen nog tweemaal terug naar Nederland. 30 september voor een speciale akoestische show in de Boerderij in Zoetermeer. Een dag later staan ze opnieuw in hetzelfde poppodium, maar dan met een normale set.

Tickets voor de Melkweg-show kun je hier aanschaffen.