Het Tilburgse poppodium 013 raast als een sneltrein door het concertseizoen. In de maanden september en oktober staat er weer een hoop moois op het programma in een van de leukste poppodia die ons land rijk is. Een overzicht (bron 013.nl):

Ayreon (15/16/17 september):
Na 4 uitverkochte ‘Ayreon – Electric Castle Live & other Tales’ shows in poppodium 013 in 2019 (bezocht door 12.000 Ayreon fans uit 64 landen) en 3 uitverkochte ‘Ayreon Universe’ shows in 2017, is Ayreon klaar om weer een volgend hoofdstuk aan zijn live-geschiedenis toe te voegen met ‘01011001 – Live Beneath the Waves’. Deze aankomende productie is gebaseerd op het veelgeprezen concept album ’01011001’, die stamt uit 2008. Het album zal in zijn geheel ten gehore worden gebracht, plus een aantal extra nummers. Het belooft een enorme liveproductie te worden, met een overweldigend decor op het podium, fantastische visuals, special FX en… een unieke live surround sound ervaring!

James Blake (26 september):
Producer en singer-songwriter James Blake werd beroemd met een stijl waar hij zijn zacht gezongen R&B-vocalen om de diepe bas en minimale ritmische elementen van dubstep omheen wikkelde. In september brengt de producer en singer-songwriter zijn nieuwe album ‘Playing Robots Into Heaven’ uit. Geheel in het teken van dit album start ook zijn gelijknamige tour. Dompel jezelf onder in de muzikale pracht van James Blake, die zijn unieke mix van spookachtig mooie melodieën, elektronische beats en introspectieve teksten tot leven brengt in 013.

Thy Art is Murder (28 september):
De zwartgallige death metal van Thy Art Is Murder heeft het publiek wereldwijd uitgedaagd en geïnspireerd, van toonaangevende festivals als Download, Graspop, Hellfest en Summer Breeze; tot high-profile tours in het voorprogramma van Killswitch Engage, Parkway Drive en Architects; tot meerdere headliner en co-headliner shows. Dit is extreme metal voor het volk, fakkeldragers voor een genre dat nooit sterft.

While She Sleeps (29 september):
While She Sleeps, de Britse metalcore band die een talent heeft voor het mengen van verpletterende riffs en keiharde breakdowns met opzwepende melodieuze hooks, komt naar 013! Het vijftal uit Sheffield heeft er een carrière van gemaakt om verwachtingen te doorbreken, of het nu is door een mix van metal, gruizige hardcore en arena-waardige hooks, of de manier waarop ze zichzelf hebben gedragen tijdens hun explosieve carrière.

Voyager (17 oktober):
Een band die al vele malen de wereld rond heeft getourd en een zeer trouwe schare fans heeft opgebouwd keert terug naar 013 voor een eigen headline show, nadat ze in 2022 als supportact in een uitverkochte Next stonden. De muziek van prog-unit Voyager werkt wereldwijd aanstekelijk, en tijdens hun laatste Europese tournee waren de fans meteen overtuigd van hun ijzersterke live performance.

Pink Project (20 oktober):
Al meer dan een kwart eeuw weet Pink Project het muzikale erfgoed van Pink Floyd feilloos uit te dragen in theaters en poppodia. Met een quadrofonisch geluid, een spectaculaire lichtshow en indrukwekkende visuals is het alsof de legendarische Britse band nooit heeft opgehouden te bestaan. Tijdens deze show trakteert Pink Project het publiek op een integrale uitvoering van het meesterwerk The Dark Side of The Moon, dat dit jaar 50 jaar bestaat. Daarnaast zal de setlist bestaan uit vroeger werk. “Pink Project wordt door kenners en critici wereldwijd beschouwd als een van de beste tribute bands. De reactie van een bezoeker: “Wat een fantastisch optreden. Tot tranen toe geroerd. Coverband is echt een understatement. Het is Pink Floyd 2.0”