Het komt zelden voor dat een popzaal bij het eerste voorprogramma al afgeladen vol is. Polaris, een aanstormende metalcoreband uit het verre Austalië, krijgt het vrijdagavond zonder blikken of blozen voor elkaar. Het Tilburgse poppodium 013 puilt ver voor aanvang van het grote While She Sleeps uit: een unieke prestatie van een band die nog niet zo heel lang aan de weg timmert.

Het werd voor de liefhebber van bulderende riffs, keiharde breakdowns en opzwepende melodieuze refreinen een avond om niet snel te vergeten. Polaris, een paar maanden terug nog in de kleine zaal van 013, presenteerde zich in een krap half uurtje als een potentiële headliner. Bury Tomorrow, die metalcoreband met die onweerstaanbare melodieuze zang, stelt nooit teleur en zorgde veruit voor de meeste crowdsurfers van de avond.

While She Sleeps maakte het spektakel af met vlammenwerpers, op hol geslagen lichten en een decor die niet zou hebben misstaan in de AFAS Live. Een band die klaar is voor de grotere podia en festivals.

Bekijk hieronder alle beelden die we van het concert hebben geschoten: