De organisatie van Graspop Metal Meeting houdt de vaart er lekker in nu. Met de aankondigingen van Tool, Five Finger Death Punch en Judas Priest stond de teller voor headliners voor #GMM24 op drie. Met Bring Me The Horizon en Avenged Sevenfold worden weer twee kleppers van formaat toegevoegd aan de 2024 line-up.

Bring Me The Horizon sluit op zaterdag de South Stage af en Avenged Sevenfold sluit de North Stage af.

10 jaar na hun laatste passage staat Bring Me The Horizon weer op Graspop Metal Meeting. Zij hebben zich intussen opgewerkt tot een van de grootste acts in het moderne metalgenre. De band, onder leiding van Oli Sykes, is niet bang om te experimenteren, zowel op het podium als in de studio. Zo mixen ze naadloos metalcore met elektro- en popmuziek, en staan ze live garant voor visueel verbluffende shows. In 2020 verscheen “Post Human: Survival Horror”, de eerste EP in hun Post Human EP-reeks, waarvan de volgende EP “Post Human: NeX GEn” in Januari 2024 verschijnt. This is sempiternal!

In 2006 mochten we de Amerikanen van Avenged Sevenfold voor de eerste keer verwelkomen op GMM. Sindsdien groeide de band uit tot absolute toppers in de heavymetalscene en brachten ze met “Nightmare” en “Hail To The King” albums uit die tot de klassiekers in het genre gerekend mogen worden. In 2024 keert de band terug naar Dessel voor een zesde passage op de weide van Graspop Metal Meeting en stellen ze hun nieuwste plaat “Life Is But a Dream…” voor aan het Belgische publiek!

De verkoop van GMM 2024 start op 25 november 2023 om 10 uur via Ticketmaster.