De aankondigingen volgen elkaar in rap tempo op. De organisatie van Graspop Metal Meeting kondigde vorige week al Tool, Judas Priest, Five Finger Death Punch, Bring Me The Horizon en Avenged Sevenfold aan. En een volgende aankondiging zit er aan te komen, want zojuist heeft Machine Head zichzelf bevestigd voor zondag 23 juni.

De Amerikaanse metal formatie beleefde vorig jaar op de Desselse velden een meer dan geslaagde terugkeer in festivalland. En de passage op Graspop Metal Meeting is Rob Flynn en kornuiten blijkbaar zo goed bevallen, dat de band volgend jaar graag alles nog een keer ‘dunnetjes’ over doet.

Edit:

Ook Scorpions zijn toegevoegd aan de line-up. Zij zullen zondag de South Stage afsluiten.
Scorpions passeren in 2024 voor de vijfde keer langs de weide in Dessel. Met hun vorige passage op GMM22 bewezen de Duitse hard rock iconen dat ze ook na een carrière van bijna 60 jaar nog steeds garant staan voor een show vol met hits als “Rock You Like a Hurricane”, “The Zoo” en “Wind of Change”. In 2022 verscheen met “Rock Believer” hun negentiende album

De verkoop van GMM 2024 start op 25 november 2023 om 10 uur via Ticketmaster.