Ik hoor je denken. “Die Michelle is wel op de metaltour vandaag”. Ja, nou hè. DEATH TO ALL BUT METAL! En baarden, dan. Want in het kader van Valentijnsdag maak ik niet alleen lijstjes met romantische metalnummers. Nee, ik zou Michelle niet zijn als ik op deze prachtige dag niet even lekker een stukje zou tikken over mijn allerfavorietste ding in de hele wereld: baarden.

Mannen met baarden zijn naast overlymanlymanish ook sexy as fuck. Ontkennen heeft geen zin. En piepen dat je kin rood wordt van het zoenen met een baard ook niet. Want als dat een issue voor je is, verdien je dat hele zoenen met een baard al niet. Baarden zijn awesome. Ze accentueren kaaklijnen, houden je warm, maken een babyface stoer en zijn ontzettend kroelbaar. Kroelbaar, ja. Ik zei het echt. Baarden maken de wereld een beetje mooier. Beards make the world go ‘round. 
*ratelt 3 kwartier door over baarden*

Daarom dus dit lijstje. Niet per se in deze volgorde (ik had keuzestress, sorry).
Waarschuwing voor de vrouwen: droog ondergoed niet inbegrepen.
Waarschuwing voor de mannen: je raakt wellicht nooit meer een scheermes aan.

Zakk Wylde (Black Label Society)

Zakk Wylde: Niet alleen één van de beste gitaristen van de wereld, maar ook eigenaar van één van de meest epische baarden van de wereld. Hij gebruikte zelfs ooit zijn baard om een gitaarsolo mee te spelen tijdens een opreden met Ozzy. Dan heb je me hoor.

Zakk Wylde: Niet alleen één van de beste gitaristen van de wereld, maar ook eigenaar van één van de meest epische baarden van de wereld. Hij gebruikte zelfs ooit zijn baard om een gitaarsolo mee te spelen tijdens een optreden met Ozzy. Dan heb je me hoor.

Scott Ian (Anthrax)

Scott_Ian_70

De geitensik van Scott Ian heeft waarschijnlijk alle kleuren van de regenboog gezien. Dat rode hoeft hij van mij echt niet meer te doen. Nee, echt niet. Maar hij komt ermee weg, want de fotogenieke klootzak heeft de meest verleidelijke glimlach die metalland ooit zal kennen.

James Hetfield (Metallica)

James-james-hetfield-32486259-900-1337

Wannabe Scott Ian? Wie zal het zeggen.. In de jaren 80 zag het gezichtshaar van mister Hetfield er wel iets beter uit. Nu hangen er een soort grijze wattenplukjes onder zijn kin. Maar hé, het is nog steeds een baard. En baarden zijn sexy, weet je nog?

Johan Hegg (Amon Amarth)

Johan Hegg

Sexy? Hmmmmmjnee. Sorry, Johan. Vikingen zijn niet helemaal mijn ding. Maar episch? Fuckyes. Waarschijnlijk zitten er in zijn baard 8 cheeseburgers, 4 flessen Jack en een paar groupies verstopt. En dat neem ik hem ook niet kwalijk, want daar heb je tenslotte zo’n fantastische baard voor.

Kerry King (Slayer)

kerry_king_copy1

Ja, Kerry, jij bent de grootste badass van vandaag. Sorry dat die elastiekjes die je er wel eens in propt me doen denken aan de pigtails van Snoop Dogg. Maar verder, die kale knar met tattoos en dan die rapunzelvlecht aan je kin.. Ja.. Dan ben je wel een badass. (Ik zou ook niet anders durven zeggen. Stel je voor dat je dit leest. Dan ga ik eraan.)

Justin Foley (Killswitch Engage)

justinholyshoot_lo

Gingers have no soul, but they do have beards. Epic beards. Justin Foley probeerde zijn rode lokken te verbergen door zijn kop kaal te scheren, maar vergat zijn baard. En das maar goed ook, want hij rockt ‘m als geen ander. Ik vond de baard het leukst toen deze nog halverwege zijn borstkast hing, maar tegenwoordig schijnt hij enigszins gekortwiekt door het leven te gaan. Such a shame.

Marco Hietala (Nightwish)

Marko+Hietala+8484_Marco_Hietala_profile

Ik schrijf eigenlijk niet zo graag over Nightwish. Ik krijg namelijk nachtmerries van die takkeband. Maar deze fijne bassist ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit Lord of the Rings komt zetten. Een soort woeste Mordor-bewoner, maar dan met perfect gestijld haar. And it works a charm.

Robb Flynn (Machine Head)

Flynn2011

Ik kan hier lang of kort over lullen, maar ik word woestheet van deze man. Bite me.

Chris Adler (Lamb Of God)

Chris_Adler_profil_neu

Scott Ian heeft een zware concurrent aan Chris Adler als het gaat om fotogenieke metalheads. Of het door z’n epische puntbaard komt, weet ik niet, maar ik kijk graag naar deze man. En naar zijn drumskills. 1 + 1 = 2. Zal hij al een date hebben vanavond? Joehoe! Chris!