Thunderstruck of Thunderstuck?

Juist, AC/DC zou er mee stoppen. Dat is ondertussen alweer antiek nieuws. Een niet geverifieerde tip ging gisteren dus de hele wereld rond. Hail to the World Wide Web. Dat het met Malcolm Young niet goed gaat, klopt helaas wel. Dit jubileumjaar duikt de band toch gewoon vanaf 1 mei in Vancouver de studio in. Grote kans dat de 40 gigs ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum van de band dus ook doorgaan, maar waarschijnlijk dus zonder een van beide broertjes Young.

Treasure Map

Wat doet een schatkaart nu in Oud Nieuws? Nou, gewoon de beste treasure hunter de hele maand mei verlenen tot alle concerten in Paradiso. Begin de zoektocht op april 27 mei hier. En, uiteraard is daar ook de bijbehorende Spotify playlist met veel Indie te vinden. Want zeg nou zelf, wat is een speurtocht zonder muziek?

Paaspop Affiche compleet

Nadat u al helemaal opgewarmd was na het lezen van onze Paaspop Preview, is de line-up ondertussen gecomplementeerd. Ook Vandenberg’s MoonKings, Broken Brass Ensemble, Klavan Gadjé, Ten TemPiés, MadMixMustang, Mr. Wallace, Bazzookas XL, DJ Ralee en DJ De Rooie Neger zullen hun opwachting maken.

Sniester volgt het Haagse Pophotspotfestival op

Knalvuurwerk, dat schijnt men in het oosten des lands Sniester te noemen. Met de kreetLay on the ground. Light Fuse. Get ready!, afkomstig van waarschuwingen voor, jawel, knalvuurwerk, lanceren Paard van Troje & de Grote Markt dit nieuwe festival. Sniester staat dan ook in het teken van een explosie aan sfeer, enthousiasme, avontuur en kunstuitingen. Het festival vindt plaats op de Grote Markt en omgeving en in het Paard van Troje. En wel van vrijdag 30 mei tot en met zondag 1 juni. De eerste aankondigingen beloven veel goeds. Hier komen ze: ¡Pendejo!, Hallo Venray, The Deaf, The Elwins, Mister & Mississippi, Orchestre International Du Vetex,  Vespaudio, Hollis Brown, The Sore Losers, Tess et Les Moutons Magnifiques, The Hague Idiots, Prinsenkind, Stereo Bandits, Thin Pillow, Maask, Radio Barkas,  Uptown Aight, Swoolish, De Sukkelclub, Remmington, Junior Sound System Extravaganza,  Orange Grove, Afterpartees, The Upsessions,  Brother & Bones,  Cairo Liberation Front,  Doghouse, Playground (), The Benelux, Jennah Bell en  Rina Mushonga. Maar, er volgt dus nog meer en toegang is nog gratis ook.

Alsof dat allemaal nog niet voldoende was, is er nog meer nieuws. Eerst een geheimpje: Best Kept Secret groeit lekker door en kondigt een vijfde podium aan. Daar spelen in ieder geval I am Oak en The Haxan Cloak.

Na al die mooie aankondigen, ander minder nieuws. Kytopia, de broedplaats met studio’s, kantoren en woonruimten van o.a. Kyteman’s Orchestra en Black Sun Empire, moet helaas over drie maanden de deuren sluiten. Dat wordt zoeken naar een nieuwe locatie of idealiter een eigen pand bouwen. Crowd-funding campaign?

Fred Armisen, Carrie Brownstein, Josh Homme, Nick Swardson portlandia

Bij een beetje Oud Nieuws hoort natuurlijk ook nieuws over Josh Homme. Hij is tenslotte van veel markten thuis. Zo is hij nu in de States te zien als gast in de serie Portlandia. Hij speelt een ‘very disappointing gay guy’ die samen met zijn partner de dag het liefste met Jägerbombs begint. Right! Beelden zijn in Nederland nog niet te zien, dus met deze foto zijn we door het nieuws heen.