Hadden we vrijdag toch uitstekende voorspellende gaven. Massaal zat u voor de televisie afgelopen zaterdag om onze Waylon en onze Ilse naar de overwinning te schreeuwen. Één weekend was u allemaal fan van een vrouw-met-baard (of: man-in-jurk) of een Cortoneske Noorse zanger mét emotioneel liedje. Daarnaast steeg het nieuwe album van Michael Jackson dit weekend naar grote hoogten. We hadden het dus ook daar bij het juiste eind. Met zo’n begin kan de week eigenlijk niet meer stuk. Vandaag geen songfestival maar weer eens écht oud nieuws. Al was er – eerlijkheidshalve – ook weer niet zoveel te melden. Daarom beginnen we maar eens met écht oud nieuws, een recap van een festival van dit weekend!

LONDON CALLING: DE HOOGTEPUNTEN

De indie van morgen was dit weekend al te zien in Amsterdam tijdens het fameuze Londen Calling. Veel grote, voornamelijk Engelse, bands begonnen hun internationale carrière op het Amsterdamse festival. Ook dit weekend stonden er weer aardig wat leuke bands. Uw schrijver van dienst viel daarbij vooral Royal Blood op. Het tweetal herriemakers zette Paradiso gedurende een halfuur compleet op z’n kop. En onze vrienden van 3voor12 waren zo vriendelijk om het concert online te zetten. Must-watch voor alle liefhebbers van harde muziek.

PAPA ROACH NAAR NIRWANA TUINFEEST

In de categorie leuke, nog onontdekte festivals staat het Lieropse Nirwana Tuinfeest ieder jaar erg hoog. In de schaduw van alle grote festivals zet de organisatie ieder jaar voor de allerzins schappelijke prijs van 50 euro voor drie dagen een uitstekende line-up met mooie headliners neer. Voor dit jaar was de komst van de Band of Skulls al bevestigd, maar vandaag kwamen de heren van Papa Roach daar nog bij. Tel daar onder meer De Staat en Navarone bij op en we hebben een aardig hard begin van wat wel eens een prima lineup kan worden. Geïnteresseerd? Het festival vindt plaats tussen 15 en 17 augustus en tickets zijn de koop via de website van het festival.

STEVE AOKI NIET NAAR DE HMH

De Amsterdamse muziektempel HMH heeft de laatste weken geen geluk met afmeldingen. Al een aantal keer moest een streep door een al vastgelegd concert. Jack White werd verplaatst, Kanye West kwam helemaal niet meer naar Amsterdame en vandaag komt daar nog een afmelding bij. DJ Steve Aoki zou op 31 mei onder de originele noemer Aokify Amsterdam de stad komen veroveren, maar heeft zijn aanval toch af moeten zeggen. Logistieke redenen zouden achter de aflegging zitten. Aoki kon – volgens concertorganisator ID&T ‘visueel ondersteuningsmateriaal niet op tijd in Amsterdam krijgen’. Balen voor de fans, die nu moeten wachten op een eventuele vervangingsdatum. Op dit moment wordt daarbij gesproken van een ‘nader te bepalen datum, later dit jaar’. Na het Kanye-debacle concluderen wij: dat belooft weinig goeds voor de fans…