Vorig jaar namen we met pijn in ons hart en heel veel bier afscheid van de vetste festivallocatie ever: de Nürburgring. We keerden huiswaarts met in ons achterhoofd de (inmiddels) legendarische woorden van een beveiliger/taxichauf: “Het is niet het souterrain dat Rock am Ring maakt. Het zijn de mensen.”
Maar waar staan we volgend jaar? Zullen al die mensen wel mee verhuizen? Is er volgend jaar überhaupt nog een Rock Am Ring? Was dit het dan echt? Maar waar moeten we dan gaan headbangen, bierzuipen en kut roepen?

En toen kwam begin september het verlossende nieuws. Rock Am Ring rockt in 2015 gewoon “weiter”! Op Flugplatz Mendig in Vulkaneifel. (Meer details vind je hier).

rockamring

Mister MLK laat er geen gras over groeien en slingert op de 2e van oktober meteen de eerste namen van zijn verhuisde kindje het medialandschap in. En dat zijn niet de minste. Maar hij heeft ook geen keus natuurlijk, met Grüne Hölle op zijn hielen. Wij zijn heel benieuwd waar zij straks mee komen, maar ze hebben in ieder geval al zicht op de concurrentie.

De eer om dit legendarische festival in een geheel nieuw jasje af te trappen is aan:
Asking Alexandria, Beatsteaks, Broilers, Callejon, Die Toten Hosen, Donots, Foo Fighters, Frank Turner and The Sleeping Souls, In Flames, Kraftklub, Lamb Of God, Motörhead, Papa Roach, Parkway Drive, Rise Against, Skindred, Slipknot, Trailerpark en Turbostaat.

A.s. maandag om 9:00 gaat de voorverkoop van start. Wij gaan alvast met telefoons, tablets, laptops en creditcards in de virtuele rij staan, want bij ons zijn de festivalkriebels wel héél vroeg dit jaar.

Heb jij toch nog verschrikkelijk veel heimwee naar de Ring? De awesome aftermovie van de allerlaatste Rock Am Ring am ring vind je HIER.