Het ging natuurlijk al een tijdje in de lucht, maar nu is het eindelijk ook officieel: De Foo Fighters komen als headliner naar de twee grootste festivals van de Lage Landen. Op zondag 14 juni sluit de Amerikaanse band in Landgraaf voor de tweede keer in haar carrière Pinkpop af. De band stond in 2008 en 2011 ook nog op het Limburgse festival. Het volledige programma van Pinkpop wordt tijdens de jaarlijkse perspresentatie op 25 februari bekendgemaakt. Wanneer de kaartverkoop start is niet bekend.

Voor Werchter is een bezoek van Dave Grohl en zijn kompanen langer geleden. In 2005 speelden zij voor het laatst op het Belgische monsterfestival. Dit jaar headlinen Grohl en kompanen de Werchterdonderdag. De organisatie van het Belgische festival maakte tevens bekend dat de verhuizing van Werchter inderdaad alles te maken heeft gehad met de komst van de Foo Fighters naar de festivalweide. Omdat zij in het reguliere weekend in Amerika zouden spelen dreigde Werchter opnieuw naast de band te grijpen. Foo Fighters staat op donderdag 25 juni op de Belgische planken. De kaartverkoop van Werchter start op 29 november. Meer namen volgen snel.

Als Foo Fighterfan zijn het sowieso uitstekende weken, want exact een week geleden kwam het nieuwe album van de band, Sonic Highways nog uit. Lees hier wat wij van dat album vonden. Via facebook hebben wij tevens een winactie gestart, waarbij we de nieuwe plaat van de Foo’s drie keer weggeven. Winnen? Check onze facebook!