Vanmorgen ging om 9 uur de nieuwe campagne van stichting No Guts No Glory de lucht in: No Music No Glory. Een fantastisch rocknummer met bijbehorende videoclip, compleet door vrijwilligers in elkaar gezet.
Ellen Gerritsen, de grote heldin achter stichting NGNG, sloeg de handen ineen met Tiger Pilots. In samenwerking met hoofdrolspeler Sander Been, producer Yvo van Germert en Portretnet.nl maakten zij geheel belangeloos dit nummer: Life. Maar waarvoor?

Het idee ontstond bij Ellen toen zij een manier probeerde te vinden om campagne te voeren zonder marketingbudget, zonder in te spelen op het schuldgevoel van mensen, zonder te shockeren en zonder de indruk te wekken dat ze geld af wilde troggelen. “Iedereen heeft inmiddels in de nabije omgeving wel te maken met kanker en weet hoe zwaar het is. Ik begrijp dat je mensen moet raken voor je ze kan overtuigen te doneren, maar waarom niet richten op hoop, daadkracht en positiviteit? Zonder daarin door te slaan en te doen alsof alles een feestje is? Kanker is dat zeker niet, maar er moest toch een middenweg zijn?”

En zo vond Ellen #NoMusicNoGlory uit. Om, zoals ze zelf zo mooi kan zeggen, campagne te voeren met “gitaren-gejank in plaats van “ellende-gejank”. En wij van Counter Culture kunnen dat alleen maar toejuichen. Zo een mooi doel combineren met gitaarmuziek.

Gesteund door een tal van vrijwilligers die de stichting een warm hart toedragen werd deze tranentrekker van een clip in elkaar gedraaid. Voor vele misschien pijnlijk herkenbaar of juist hartverwarmend, maar voor iedereen weer een klein stapje dichterbij een kankervrije wereld.

Het nummer is HIER te downloaden. Of HIER als je niet zo’n iTunesfan bent.
Wij dragen ons steentje bij. Koop jij de single ook? Dan gaan we samen voor die #1 in iTunes. Want alleen samen staan we sterk tegen kanker. And remember.. NO MUSIC NO GLORY!

Meer informatie of doneren aan stichting No Guts No Glory?
http://www.stichtingngng.nl/project/no-music-no-glory/