Het is zover: vanaf vandaag presenteren we onze vijftien favoriete albums van 2014. We zetten de albums op een rij die de meeste punten, stemmen en hoge noteringen hebben gekregen van het Counter Culture team en vandaag krijg je van ons de nummers 15 t/m 11.

15. Wovenwar – Wovenwar

Het gelijknamige album van Wovenwar  is er eentje met veel variatie en energie. Wovenwar zet met dit gruntloze metal-album een bijna perfecte langspeler neer en is dus zeker de moeite om te checken. – uit de jaarlijst van Jos.

 

14. Truckfighters – Universe

Wat mogen we blij zijn dat Ozo, Dango en Poncho de trend der overproductie niet gevolgd hebben en zich gewoon weer hebben toegelegd op het scheppen van catchy riffs, melodieuze intermezzo’s en bovenal ijzersterke stonerrocksong, want met Universe laat Truckfighters zien dat je ook in deze barre tijden als artiest een kwalitatief sterk album kunt leveren zonder door te slaan in de productie en digitale foefjes. uit de album-recensie.

13. Jack White – Lazaretto

Het tweede studio-album van Jack White is door de critici ontvangen met overwegend positieve kritieken. Ook binnen het Counter Culture team kon White met Lazaretto rekenen op de nodige support en daarmee heeft zijn ‘altijd lastige tweede’ de 13e plaats in onze eindlijst weten te bemachtigen.

 

12. The Pineapple Thief – Magnolia

Op het inmiddels 10e album van de progrockers van The Pineapple Thief wordt het roer wat omgegooid en nijgt men meer naar kortere composities. Het liedje voert de boventoon en dat legt de band geen windeieren. Zeer fraaie melancholische klanken ontluiken naar stevigere passages met de oude progelementen. Prachtig album. – uit de jaarlijst van Reno.

11. Run The Jewels – Run The Jewels 2

Killer Mike en El-P opereren samen onder de naam Run The Jewels en brachten vorig jaar hun debuutplaat uit. Deze werd al heel goed ontvangen, maar met ‘Run The Jewels 2’ doen ze er nog een schepje bovenop. De plaat begint minimalistisch, maar bouwt steeds verder op (en uit, want bij elke track ontdek je weer een nieuwe kwaliteit van Run The Jewels) tot je er bijna gek van wordt. Met ontzettend veel chemie, interessante gastartiesten (Travis Barker, Zack de la Rocha en meer), een dikke productie en goede lyrics heeft Run The Jewels de verwachtingen meer dan waargemaakt. – uit de jaarlijst van Jessica.

Morgen: nummers 10 t/m 6!

Woensdag krijg je onze topvijf voor je kiezen, maar morgen duiken we eerst de toptien van onze eindlijst van 2014 in.

Jouw mening telt!

Geef ook jouw favoriete albums uit 2014 door via Jaarlijst.nl, dan wordt jouw jaarlijst meegenomen in onze community jaarlijst die in de loop van volgende week zal verschijnen op counterculture.nl