Het Amerikaanse Sleeping With Sirens laat een andere kant van zichzelf zien op ‘Madness’. Op dit vierde studioalbum is de Amerikaanse formatie niet bang om het gas  los te laten en voor een meer mellow geluid te kiezen. Dat misstaat hen niet.

Met deze plaat debuteert de band op Epitaph Records. Dit label heeft duidelijk veel geld besteed aan hun nieuwe aanwinst, want niemand minder dan John Feldmann is ingeschakeld om dit verse wapenfeit in te blikken. Deze producer mag je als een levende legende binnen de post-hardcore scene beschouwen. In het verleden werkte hij samen met Escape The Fate, Story Of The Year en The Used. Feldmann staat bekend om zijn kristalheldere producties en ‘Madness’ profiteert daarvan. Het album ligt goed in het gehoor en heeft een vol geluid. Alle instrumenten komen goed naar voren en versterken de vocalen. Het is een organisch geheel.

Het lijkt erop dat de leden van Sleeping With Sirens hun wilde haren verloren zijn. Het is allemaal wat beheerster en meer ingetogen. De nummers klinken namelijk meer volwassen, maar minder fel dan eerder werk. ‘Madness’ neigt meer naar stevige poprock dan naar furieuze post-hardcore. Geen slechte ontwikkeling, want de hoge dromerige, ietwat kinderlijke stem van Kellin Quinn leent zich uitstekend voor het genre. Bij vlagen doet dit werkstuk van Sleeping With Sirens aan het ooit zo veebelovende Saosin denken. Dat is geen slechte vergelijking, want het titelloze debuut uit 2006 van die band klinkt nog steeds fris. Ook roept deze schijf herinneringen op aan Circa Survive: ook een band die grossiert in dromerige, melancholische tracks.

Fans van het eerste uur zullen deze schijf misschien iets te braaf vinden. De band trapt minder vaak fel van leer en heeft dit keer geen gebruik gemaakt van gastmuzikanten. Wellicht gaat hen dat fans van het eerste uur kosten, maar dikke kans dat het hen juist een grotere aanhang oplevert. Dit meer toegankelijke Sleeping With Sirens mikt op de hitparades.

‘Madness’ is duidelijk bedoeld voor een jong publiek, want de oudere (lees: verzuurde) muziekliefhebber zal deze plaat als te licht en te gelikt afdoen. In zijn genre is ‘Madness’ echter een zeer geslaagde aanwinst. Het laat een herboren band horen en dat maakt nieuwsgierig naar de toekomst. Benieuwd waar deze gasten de volgende keer mee op de proppen komen.

 

Sleeping With Sirens levert met ‘Madness’ collectie slimme popnummers af
76%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%