In januari schreven we nog dat we erg benieuwd waren naar het officiële debuut van het uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige post-rock duo Nordic Giants. Dit schreven wij naar aanleiding van de release ‘Build Seas, Dismantle Suns’, een soort van voorproefje waarop label Kscope twee EP’s uit 2013 van de band bundelde. Nu het debuut ‘A Séance of Dark Delusions’ in de schappen ligt, mogen we concluderen dat het duo de op beide EP’s ingezette lijn heeft doorgetrokken.

Ook op ‘A Séance of Dark Delusions’ bedient de band zich namelijk weer van diverse post-rock stijlen en horen we invloeden van bands als Sigur Rós, Múm, Godspeed You! Black Emperor, Anathema en Massive Attack terug. Gebrek aan progressie? Nee hoor. De band heeft een uitstekende mix van stijlen gevonden en mag van ons op deze voet nog wel even doorgaan. Waar veel andere post-rock bands snel gaan vervelen, omdat ze veelal terugvallen op dezelfde trucjes, blijft het bij Nordic Giants spannend en onvoorspelbaar.

Het gebruik van verschillende zangeressen, diverse samples en het feit dat de band de nummers voor post-rock begrippen doorgaans redelijk kort houdt, draagt hier zeker aan bij. Luister bijvoorbeeld maar eens naar eerste single ‘Rapture’ (overigens voorzien van een prachtige videoclip) met zangeres Beth Cannon. Het nummer ademt ondanks een speelduur van een kleine vier minuten toch die typische post-rock sfeer en weet daarboven op ook nog een soort van euforisch gevoel te scheppen. Knap!

Al met al is Nordic Giants een beetje een vreemde eend in de post-rock bijt. Maar wel een hele lekkere en een aanrader voor iedereen die van avontuurlijke post-rock met elektronische inslag houdt.

Nordic Giants profileert zich op 'A Séance of Dark Delusions' als vreemde eend in de post-rock bijt
Waardering82%
82%Totale score

Over de auteur

Jeroen
Recensent #ROCK

Muziekliefhebber in de breedste zin des woords, met een lichte voorkeur voor de wat zwaardere metalen. Daarnaast gepassioneerd verzamelaar van vinyl.

Gerelateerde berichten