Bij de buren (o.a. hier en hier) zijn er al tig acts in het licht van de schijnwerper gezet en wij gooien het dit jaar met onze vooruitblik op Lowlands dan ook over een iets andere boeg: van ons krijg je zeven redenen om nog in de laatste week voor het polderfestival je ticket (legaal) op de kop te tikken en alsnog lekker te kunnen genieten van een weekendje Lowlands.

Een extra dag feesten!

Cape Lowlands – het stukje festivalterrein dat zich direct na de festivalpoort bevindt – gaat al op donderdagmiddag open. Dat betekent dat je bijna een volledige dag extra kunt feesten dit jaar. En het kost je niets extra! Ga dus al lekker op donderdag los in de Bravo, de India of de X-Ray: let’s get the party started!

Minder lange rijen

Lowlands is dit jaar niet uitverkocht. Balen? Dacht het niet! Voor jou als bezoeker heeft het alleen maar voordelen, want je hoeft minder lang te wachten bij de toiletten, springt sneller onder de douche op de camping en krijgt je meter bier een stuk vlotter overhandigd.

24/7 Douchen op alle campings

Alle campings op Lowlands zijn dit jaar voorzien van douches die 24 uur per dag open zijn. Je hoeft dus niet meer midden in de nacht over te steken naar een andere camping om je aldaar op te frissen.

De Oh Mega! Machine

De Titty Twister is niet meer: na vier jaar ‘zo fout dat het goed is’-feestjes, is het nu tijd voor de Oh Mega! Machine waarin naar eigen zeggen ‘Psychedelica hand in hand gaat met camp en indieplaatjes worden afgewisseld met de meest sexy discohits’. Overdag de host van het Lowlands Science programma, na zonsondergang ‘buitenaards hard losgaan‘. Sounds great!

Ouderwetse Lowlands Line-up

De afgelopen jaren was een veelgehoorde Lowlands-klacht dat er niet genoeg te ontdekken zou zijn. De muziek van gisteren zou teveel geprogrammeerd worden en er zou te weinig aandacht zijn voor de muziek van morgen. Dit jaar lijkt het erop dat de zeurkousen de mond gesnoerd wordt: er valt weer lekker veel te ontdekken en minder te herkauwen.

De reis kost je maar een tientje

Als je je Lowlandsticket bestelt, denk dan even aan het milieu. Je kunt namelijk voor een tientje retour naar Lowlands met de trein, vanaf overal in Nederland. Een tientje! Zo lang de voorraad (2000 stuks) strekt, daarna kost het 19,95. Nog steeds geen geld natuurlijk.

Nieuw bier

Grolsch wordt dit jaar vervangen door Heineken. Dat is voor de liefhebber van bittere biertjes en beugelflesjes natuurlijk minder goed nieuws, maar het betekent wel dat je kunt genieten van een shotje tequilla in je bier (Desperados) en je vrouw kun trakteren op een Jillz. Ieder nadeel heeft z’n voordeel.

Lowlands vindt plaats van 20 t/m 23 augustus op het Evenemententerrein Walibi Flevoland. Er zijn nog kaarten te verkrijgen via Ticketmaster.

Counter Culture is ook dit jaar weer aanwezig op Lowlands voor een verslag in tekst en beeld. Ons verslag vind je in de week na Lowlands op onze website en onze Facebook pagina.