Het Britse Heart Of A Coward maakt – de lange bandnaam verklapt het eigenlijk al – metalcore. Deze band doet het echter net wat anders dan de concurrentie. Het gaspedaal wordt geen tandje, maar een heus gebit harder ingetrapt. Deze gasten klinken lomper en gevaarlijker dan je van het genre zou verwachten. De melodie wordt nooit uit het oog verloren, maar Heart Of A Coward is niet bang om flink van leer te trekken. De standaardformule van het genre (harde coupletten worden afgewisseld met zoetsappige, poppy refreintjes) wordt niet klakkeloos opgevoerd en dat resulteert in een spannende plaat.

Heart Of A Coward durft te experimenteren. Sinds de oprichting in 2009 heeft de band naast metalcore ook met andere stijlen geflirt. Je hoorde ook elementen uit de djentscene en een vleugje mathcore in het bandgeluid terug. Op dit derde studioalbum ‘Deliverance’ komt die genrecocktail nog beter uit de verf. Deze band weet precies waar het mee bezig is en heeft een eigen geluid gevonden.

Het tempo ligt hoog en frontman Jamie Graham bewijst een sterk vocalist te zijn. Of hij nu woest moet grunten, schreeuwen of zingen: hij overtuigt op elk vlak. Voor de verandering klinken de clean vocals nu eens niet als het gezang van een verdwaald boybandlid. Graham klinkt als een volwassen vent. Het is verfrissend om een metalcore zanger te horen die niet krampachtig zijn best doet om zo braaf mogelijk te zingen. De Brit heeft een prettige stem die zich uitstekend leent voor poppy passages. Fans van metalcore die dol op het genre zijn, maar op zoek zijn naar wat stevigers moeten deze band zeker checken.

Je moet van verdomd goeden huize komen om op te vallen in de verzadigde metalcorescene, maar Heart Of A Coward doet het. Dikke aanrader deze schijf!

Heart Of A Coward's blaast metalcore scene nieuw leven in met 'Deliverance'
90%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%