Eagles Of Death Metal, Last Shadow Puppets, LCD Soundsystem: in onze festivalrecensie van de Lowlands-zondag vind je onze hoogte- en dieptepunten van de afsluitende dag van Lowlands 2016.

Eagles of Crowd Pleasing

Wie door de onuitputtelijke crowd-pleasing drang van frontman Jesse Hughes heenkijkt, ziet vandaag op het hoofdpodium van Lowlands een performance van Eagles of Death Metal met een hoog entertainmentgehalte. Tussen alle liefdesverklaringen van Hughes door (o.a. het Nederlandse publiek en stroopwafels worden de hemel in geprezen) zetten de rockers een heerlijke show neer waarbij zelfs de Bowie-cover Moonage Daydream in goede aarde valt bij het publiek.

Van verlegen jongetje tot sexsymbool

Alex Turner. Kent u hem nog?  Dat schattige, verlegen jongetje dat zich ongemakkelijk voelde bij het aanvoeren van de Arctic Monkeys? Een erg aandoenlijk ventje was het, maar dat ventje is niet meer. Dat ventje heeft plaats gemaakt voor een volwassen kerel. Een sexsymbool. Turner is een echte artiest geworden, een rockster die samen met zijn maat Miles Kane torenhoog boven de rest uitsteekt op deze afsluitende Lowlands-dag. En niet alleen op de slotdag: The Last Shadow Puppets mag met recht het ultieme hoogtepunt van deze editie van Lowlands worden genoemd.

Superlatieven tekort voor Parkway Drive

Imponerend en intens, oprecht en overweldigend. Superlatieven tekort voor Parkway Drive. De hardste act van Lowlands 2016 moet het op de zondagavond doen met een Heineken-tent die voor ongeveer driekwart gevuld is. Gevuld met liefhebbers van het hardere gitaarwerk, die nog even aan hun trekken kunnen komen bij deze Australische metalbazen doormiddel van een uurtje headbangen, moshen en meebrullen met de vijf heren uit Byron Bay.

LCD Suck System

Het onlangs herenigde LCD Soundsystem weet helaas niet te overtuigen. De afsluiter op het hoofdpodium van Lowlands komt ietwat plichtmatig over en blijft tot in den treure rekken met eentonige intermezzo’s en saaie verhalen. De Alpha stroomt al halverwege de show leeg om takken van planten te trekken en richting de Heineken te marcheren voor het in ere herstelde slotfeest van Kees van Hondt, die nog tot diep in de nacht voor uiterst vreugdevol vermaak zorgt.

Bekijk de foto's

De fotoserie van Lowlands 2016 is te bekijken via onze facebook pagina.