In Flames bestaat sinds 1990 en kiest nooit voor de gemakkelijke weg. Deze band probeert continu nieuwe dingen uit. Vaak tegen het zere been van melodeathpuristen. Wat begon als melodische deathmetalband is uitgegroeid tot een geoliede moderne metalmachine. Dit instituut heeft talloze Amerikaanse metalcorebands als Killswitch Engage, As I Lay Dying en All That Remains beïnvloed. Recentelijk verscheen het frisse, twaalfde studioalbum van dit instituut. ‘Battles’ laat een collectief metalheads zonder sporen van metaalmoeheid horen.

Ook live staat deze band trouwens ook zijn mannetje zoals duidelijk hoorbaar is op de concertregistratie ‘Sounds From The Heart Of Gothenburg’. Deze concertregistratie bestaat uit twee schijfjes waarop het optreden staat dat de band 7 november 2014 gaf in het Scandinavium in hun woonplaats Göteborg. Deze thuiswedstrijd toont een band in topvorm. In Flames heeft er duidelijk zin in en het publiek ook. De energie spat uit de speakers.

De band presenteert een redelijk gevarieerde dwarsdoorsnede van hun oeuvre. Ouder melodeathwerk komt er vrij bekaaid vanaf, maar wordt niet vergeten. In Flames kijkt niet terug, maar vooruit en zet in op nieuwer materiaal van ‘Siren Charms’ en ‘Sounds Of A Playground Fading’. Het publiek smult van alle tracks die de band hen voorschotelt en dat resulteert in een concert vol enthousiasme en vuur. Band en publiek stimuleren elkaar om alles te geven en dat lukt!

In Flames bestaat uit meesterlijke muzikanten en dat levert vuurwerk op. De gitaarsolo’s zijn om van te smullen en de zang is ook erg sterk. Deze gasten weten wat ze doen en hoe ze een zaal meekrijgen. De heldere productie en de uitbundige sfeer in de concertzaal komen ook zonder beeld goed over. Vette plaat van een bijzondere band!

Concertregistratie 'Sounds From The Heart Of Gothenburg' van In Flames vlamt
86%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%