TJ Cowgill alias King Dude is er weer, ditmaal met zijn alweer zesde album, Sex. Vorig jaar wist hij al te imponeren met zijn „Songs of Flesh & Blood” album, op „Sex” gaat hij nog een stapje verder met zijn mix van Neo-folk, Country en vuige rock.

Vanaf de eerste woorden, „who wants to live and die tonight” zit de sfeer er direct goed in, de rock georiënteerde opener Holy Christos hakt er in als een mokerslag.Het is zo’n typisch nummer wat blijft hangen in je achterhoofd. Who taught you how to love laat een meer gothic kant horen, het heeft iets weg van de oude The Sisters of Mercy af en toe. Met I Wanna Die at 69 komt het kippenvel tevoorschijn om erna door te rocken met Sex Dungeon USA.

Qua sound bevat dit album veel verscheidenheid, van vunzige occulte rock naar meer punk klinkende nummers, de rustigere nummers laten daarentegen weer erg aan the man in black Johnny Cash herinneren. King Dude is zijn Americana roots in ieder geval nog niet verloren.

Het instrumentale Conflict & Climax bereidt je met zijn duistere sfeer voor op de tweede helft van het album. Het daaropvolgende The Leather One laat Nick Cave even om de hoek kijken qua feeling.
Dan gaat tijdens Swedish Boys Drum het tempo omhoog voor een lekker stukje rock.

Het tempo en de sound blijft de rock kant aanhouden tot de afsluiter Shine Your Light waar King Dude weer teruggrijpt naar het geluid van zijn oudere werk. Een rustige piano track met een sinistere boodschap.

Met ook dit zesde album weet King Dude weer een stap vooruit te zetten in zijn succes van de laatste jaren. In 2017 gaat hij met de plaat uitgebreid touren door Europa.

 

Met Sex krijg je weer zin in King Dude
King Dude - Sex85%
85%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%