As Lions is de doorstart van Rise To Remain. Laatstgenoemde metalcore band was het Britse snoepje van de maand dat vooral bekendheid vergaarde dankzij de frontman. Niemand minder dan Austin Dickinson stond achter de microfoon. Grote kans dat de gemiddelde metalhead nu wel een idee krijgt welke kant dit verhaal opgaat. Austin is namelijk de zoon van metalicoon Bruce Dickinson: voorman van Iron Maiden!

De nieuwe band van Dickinson junior maakt geen metalcore, maar lonkt naar hardrock met een metalen randje. Denk aan Disturbed en Papa Roach: pakkende stadionrock met een rauw randje. Het Britse As Lions heeft een zeer Amerikaans (lees: groots en galmend) geluid. Dat ligt ook aan de veilige, maar kristalheldere productie van Kevin Churko.

As Lions mikt op volle festivalweides

Om op te vallen in dit genre moet je van goeden huize komen. As Lions bewijst dat de appel niet ver van de boom valt, want Austin heeft – net als zijn pa – een fraai stemgeluid. Krachtig en euforisch, maar nooit pathetisch. De refreintjes zijn direct meezingbaar en in gedachten kun je je gemakkelijk voorstellen hoe volle festivalweides volledig los zullen gaan op deze tracks.

Debuutalbum ‘Selfish Age’ bestaat uit sterke nummers met kop en staart. As Lions ligt goed in het gehoor en blijft boeien. Daarnaast heeft deze band ook nog iets te vertellen over de staat van de wereld. Social media, politici en mobiele telefonie komen er niet genadig vanaf bijvoorbeeld. Fijn dat er nog bands zijn die catchy rock met inhoud maken. Dit visitekaartje zit goed in elkaar en Austin bewijst een zeer verdienstelijk zanger te zijn – iets wat hij niet helemaal waar wist te maken in zijn vorige band.

As Lions grossiert in stadionrock met inhoud op debuut 'Selfish Age'
93%Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)
90%