Het is 1 februari en dat betekent dat er weer een lekkere lijst met de tofste concerten van de maand voor je klaarstaat. Deze maand sturen we je vaak naar Tilburg, naar onder andere The Wombats en Good Charlotte. Maar ook Amsterdam mag niet ontbreken: het aanstormende Payale Royale staat in de Melkweg, en het Australische Parkway Drive komt naar AFAS Live. Dit zijn onze tips voor de maand februari.

Behemoth (TivoliVredenburg Utrecht, 2 februari)

De Poolse metalband Behemoth bestaat al sinds 1991 en tourt inmiddels al zo’n 16 jaar in de huidige formatie. De mannen nemen hun blackened death metal op 2 februari mee naar Utrecht, waar zij in de Ronda van TivoliVredenburg het nieuwe album I Loved You At Your Darkest komen voorstellen. Het affiche wordt verder afgemaakt door niemand minder dan At The Gates en In The Throne Room. Lekker hoor!

Tickets

Hoobastank (Patronaat Haarlem, 2 februari)

Geef maar toe: jij blèrde in 2004 ook ongegeneerd mee met het meeslepende nummer ‘The Reason’ van Hoobastank. Het zou de enige echte hit blijven van de Amerikaanse rockband, maar dat is des te meer reden om het vijftienjarig bestaan van het gelijknamige album goed te vieren. En wie een beetje bekend is met het overige repertoire van de groep, weet dat ze veel harder werk in huis hebben dan de ballad waarmee ze de hitlijsten bestormden. Op 2 februari komt het viertal naar Patronaat voor een avondje stevige zeroes nostalgie, met de populaire Nederlandse poppunkers van Call It Off in het voorprogramma.

Tickets

Amorphis + Soilwork (Trix Antwerpen, 3 februari)

Op 2 februari was er Poolse metal, een dag later raden we je een show vol Scandinavische metal aan. Amorphis (Finland) en Soilwork (Zweden) slaan namelijk de handen ineen voor een gedeelde headlinetour. Het Oekraïense Jinjer en de Duitse band Nailed To Obscurity zijn deze avond ook te horen. Een hele dikke package dus, en een uitgelezen kans om de nieuwe Amorphis-plaat Queen of Time live te horen. Op 3 februari in Trix Antwerpen!

Tickets

Parkway Drive (AFAS Live Amsterdam, 6 februari)

Parkway Drive is zonder twijfel een van de vaandeldragers van de moderne metalcore, en vervult die rol met verve. De Australiërs brachten vorig jaar alweer hun zesde album uit: Reverence. Dit is hun meest persoonlijke plaat tot nu toe, en het heeft de band zeker geen windeieren gelegd. De band zal op 6 februari hun grootste Nederlandse headlineshow tot nu toe spelen, en doet dat met behulp van niemand minder dan Killswitch Engage en Thy Art Is Murder.

Tickets

The Wombats (013 Tilburg, 7 februari)

The Wombats braken alweer twaalf jaar geleden door met het catchy ‘Let’s Dance to Joy Division’. Sindsdien volgden er nog hits als ‘Tokyo (Vampires & Wolves)’ en ‘Techno Fan’. Vorig jaar verscheen hun vierde album, Beautiful People Will Ruin Your Life, dat weer boordevol vertrouwde indierock met een vleugje synthpop staat. Afgelopen zomer stelden ze de plaat al voor aan de bezoekers van Lowlands; nu het tijd voor een uitgebreide clubtour. Op 7 februari staan de mannen in de 013!

Tickets

Palaye Royale (Melkweg Amsterdam, 8 februari)

Palaye Royale is een rockband uit Canada (maar inmiddels gevestigd in Las Vegas) bestaande uit de broertjes Remington, Sebastian en Emerson Kropp. Het trio stond afgelopen september al in de Oude Zaal van de Melkweg en dat moet naar meer hebben gesmaakt: nog geen half jaar later, op 8 februari, keert de band terug naar de Melkweg, maar dan in de grotere The Max. De lekkere mix van garagepunk, glam en emorock, voorzien van catchy lyrics, gaat geheid weer voor een feestje zorgen.

Tickets

Mastodon (013 Tilburg, 10 februari)

Mastodon behoeft eigenlijk geen introductie meer. De band begeeft zich op het snijvlak van stonermetal, sludge en progmetal, bracht vier legendarische albums op rij uit en werd zo een gevestigde naam in de metalwereld. Hun nieuwste album Emperor of Sand is niet alleen een kritisch succes, maar is ook hun bestverkopende plaat tot nu toe. Dik verdiend, als je het ons vraagt. Ga de band op 10 februari in de relatief intieme 013 zien, voordat Mastodon het clubcircuit definitief ontgroeit.

Tickets

Complexity Fest (Patronaat Haarlem, 16 februari)

Het is weer festivaltijd! Nouja, voor een indoorfestival dan. Op 16 februari vindt de vierde editie van Complexity Fest plaats in de Haarlemse Patronaat. Het festival, dat door Metal Hammer wordt omschreven als een “viering van avontuurlijke en grensverleggende heavy muziek”, biedt dit jaar plaats aan bands als Zeal & Ardor, The Ocean, Shining en vele anderen. De perfecte manier om je zaterdag te spenderen.

Tickets

Good Charlotte (013 Tilburg, 18 februari)

Good Charlotte is al sinds jaar en dag een fenomeen in de wereld van de poppunk. Sinds de doorbraak in 2002 met hun tweede album The Young and the Hopeless is de band ontzettend populair gebleven. Omdat de groep zoveel meezingers op naam heeft staan, zal deze avond zonder twijfel een greatest hits show worden. Van ‘Lifestyles of the Rich and Famous’ en ‘The Anthem’ tot ‘I Just Wanna Live’ en ‘Dance Floor Anthem (I Don’t Wanna Be in Love)’, ze komen allemaal voorbij. Support komt van Sleeping With Sirens, Boston Manor en The Dose. Zin in een avond vol poppunkanthems (pun intended)? Zorg dat je op 18 februari in Tilburg bent.

Tickets

Uriah Heep (013 Tilburg, 24 februari)

Uriah Heep zorgde in de jaren ’70 samen met bands als Led Zeppelin, Deep Purple en Black Sabbath voor de zogeheten British Invasion en zette daarmee hardrock en heavy metal uit het Verenigd Koninkrijk op de kaart. Spoel even vijftig jaar door en Uriah Heep is nog altijd alive and kicking, met maar liefst 24 studio- en 21 livealbums op zak. Een greep uit deze imposante discografie wordt op 24 februari gespeeld in de Tilburgse 013, met in het voorprogramma de Nederlandse rockers van Tricklebolt.

Tickets

Ook in februari zijn er een paar vette shows waarvoor je langs de reguliere weg geen ticket meer kan krijgen, zoals The Gaslight Anthem-frontman Brian Fallon (De Meervaart Amsterdam, 11 februari) de prettig gestoorde glamrockers van Steel Panther (Paradiso Amsterdam, 14 februari) en de Engelse hiphopformatie The Streets (TivoliVredenburg Utrecht, 15 februari). Wil je toch je geluk beproeven? Probeer het dan via Ticketswap (maar let op: ook hier zijn oplichters actief). Welke concerten ga jij bezoeken deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!