Pirate Queen is een nieuwe band die de wereld wil veroveren met hun symfonische zeemansliederen. Nu moet je ‘nieuw’ met een flinke korrel zout nemen, want volgens gitarist Destiny Grieflord bestaat dit gezelschap al ruim 500 jaar. Een interview met een vijf eeuwen oude oude piraat afslaan, doe je natuurlijk niet dus vroeg Counterculture de snarenbeul van deze all-female pirate metal band naar de totstandkoming van debuutalbum ‘Ghosts’. Ook de inspiratiebronnen en ambities van deze groep zeerovers komen aan bod: “Piraten houden zich niet aan regels en varen hun eigen koers.”

Voor een band die ruim 500 jaar oud is, zien jullie er nog jong uit. Wat is jullie geheim en hoe zorg je ervoor dat het leven na al die eeuwen nog leuk blijft?
“Bedankt voor het compliment. Het leven wordt niet saai, ook niet na 500 jaar. Nu ons debuutalbum eraan komt en onze eerste concerten zijn gepland, bruisen we van de energie. Het geheim van onze jeugdigheid is muziek. Muziek houdt ons in leven. Pirate Queen gebruikt ook zwarte magie en andere occulte technieken om eeuwig te leven. Spreken met de doden en communiceren met dieren is ook onze expertise. Tijdens onze concerten delen we deze geheimen.”

Wat maakt piraten zo aantrekkelijk voor jullie? Deze zeeschuimers staan nu niet bepaald om hun goede gedrag en respect voor vrouwen.
“We zijn allemaal afstammelingen van piraten en wonen in Lyxion, een drijvend eiland in de Bermudadriehoek. Op deze plek zijn vrouwen de steunpilaar van de maatschappij. Eeuwenlang runnen we een eigen sociale orde waarin dames alle beslissingen nemen en de hoogste posities op de maatschappelijke ladder innemen. Vrouwen maken alle beslissingen op het gebied van economie, politiek en religie. Mannen worden zeker niet onderdrukt door ons. In ons koninkrijk is iedereen gelijk en geliefd. Onze koningin annex bandleider Her Majesty Maria Aurea regeert met liefde.”

Jullie eerste single ‘Pirates From The Sea’ werd uitgebracht op Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen. Kunnen we meer van dit soort initiatieven verwachten?
“Absoluut! Het is belangrijk voor ons om ons uit te spreken tegen bloedvergieten in welke vorm dan ook. Het is voor ons ook een speerpunt om ons in te zetten voor het milieu en de oceanen. We zijn als piraten actieve deelnemers aan de ‘Clean your beach days’.”

Hoe ben je op het idee gekomen om pirate metal te maken?
“Simpel! We zijn piraten dus het was voor ons een natuurlijke keuze. Als groot fan van klassieke muziek en opera vind ik het tof om dat met metal en een piratenthema te vermengen. Piraten houden zich niet aan regels en varen een eigen koers. Als je ons album beluistert, hoor je verschillende invloeden en ideeën. Elk nummer staat op zichzelf, maar als je alle liedjes achter elkaar luistert, hoor je dat ze gezamenlijk een mooi verhaal vertellen.”

Welk onderdeel van debuutalbum ‘Ghosts’ maakt je het meest trots?
“Het is een gevarieerd album geworden. Opener ‘Pirates From The Sea’ is een positief en vrolijk deuntje. ‘Ghosts’ – onze tweede single – is dan weer erg spookachtig en wat duisterder. Het gaat over seances en piratendemonen. Dan heb je ook nog ‘Eldorado’ dat weer heel anders klinkt qua sfeer. Wat een heel speciaal nummer is, is ‘Siren’s Tears’ dat door onze bassiste Luna Lyss werd ingezongen.”

Is de muziekscene in de Bermuda
driehoek groot? 
“Zoals je je kunt voorstellen, is de scene in de Bermudadriehoek erg klein. Wat we wel hebben, is het festival ‘Metal Wonderland’ dat elke honderd jaar plaatsvindt. De grootste artiesten treden daar op van Bach, Led Zeppelin tot Black Sabbath. We hopen naar het vasteland te gaan om festivals als Bloodstock, Wacken of Hellfest aan te doen.”

Werken jullie aan nieuw materiaal? 
“We werken continue aan nieuw materiaal. Wat we nu gecomponeerd hebben, ligt in het verlengde van ons debuut. Nu ligt onze focus vooral op het promoten van ons eerste album ‘Ghosts’. We maken ons klaar voor een tour. In de tussentijd schrijven we nieuwe liedjes en kun je een paar singles verwachten. In piratenstijl dus.”