Met het nieuwe jaar onderweg ligt alweer een van de meest prestigieuze metalfestivals van 2024 binnen handbereik. Headbangers Parade, met headliners Meshuggah en Avatar, gaat komende zaterdag in alle hevigheid los in het Klokgebouw in Eindhoven. En er zijn nog kaarten!

‘Een eigentijdse hybride van prog, metal en core.’ Zo omschrijft Headbangers Parade zichzelf. Wie een blik werpt op de line-up, zal tot dezelfde conclusie komen. Want met The Halo Effect, Textures, Attila, Born of Osiris, Mantar, Aviana en Crown Magnetar haalt dit festival net als vorig jaar echt topkwaliteit in huis.

Meshuggah
Deze Zweedse metalpioniers verpletteren sinds het midden van de jaren ’80 de metalscene. De band staat bekend om zijn ongelooflijk extreme en tegelijkertijd ingewikkelde nummers, gekenmerkt door het gebruik van polyritmes gespeeld op laaggestemde 8-snarige gitaren en de woeste brullende zang van frontman Jens Kidman.

Avatar
Muzikaal gezien balanceert Avatar tussen groovy avant-garde metal en melodieuze death, waarbij frontman en opperste clown Johannes Eckerström niet alleen de show steelt met zijn excentrieke capriolen, maar vooral met zijn indrukwekkende stembereik.

Deze Zweedse podiummeesters laten de lucht trillen met hun verwoestende riffs, ongeëvenaarde energie en duistere charisma. Ben jij klaar om mee te doen aan het circus?

The Halo Effect
Te midden van de stilte van 2020 ontstond The Halo Effect, een bewijs van de blijvende geest van de melodeath in Göteborg. Gevormd door pioniers als Niclas Engelin, Jesper Strömblad, Mikael Stanne, Peter Iwers en Daniel Svensson, vormden deze talenten ooit de ziel van metal met bands als In Flames en Dark Tranquillity.

Textures
Na een onderbreking van zes jaar staat de baanbrekende Nederlandse mathmetalband Textures klaar om Headbangers Parade 2024 in vuur en vlam te zetten. Geroemd om hun genrebepalende geluid ontstond Textures in 2001 en kreeg al snel bekendheid met hun debuut ‘Polars’. Hun reis met Listenable Records lanceerde hen naar nieuwe hoogten, terwijl hun aantreden bij Nuclear Blast hun status in de metalwereld verder verstevigde.

Bron: headbangers-parade.com