Krijgt u ook al de lentekriebels? Bij dit zonnetje gaan we voorzichtig toch denken aan de opening van het festivalseizoen. Bijvoorbeeld Paaspop en Groezrock komen met zeer fraaie affiches snel dichtbij. Over die laatste gesproken; daarvoor kun je bij ons nog steeds kaarten winnen! Grijp je kans. Vanuit de Paaspop organisatie krijgen we de berichten dat de voorverkoop zeer voorspoedig gaat. Wacht dus niet te lang met je kaarten kopen.

Bekoelde Coldplay Liefde

De lentekriebels, ofwel vlinders in de buik, waren bij het sterrenstel Chris Martin (Coldplay) en actrice Gwyneth Paltrow ver te zoeken de laatste tijd. Het stel gaat uit elkaar. Op 19 mei a.s. komt het nieuwe Coldplay album ‘Ghost Stories’ uit. Heeft Martin in ieder geval ruim de tijd om de plaat te promoten.

Exit Festival

Het Exit festival te Servie ligt iets later in het festivalseizoen, maar de ontwikkeling van de line-up is in volle gang. Zo kunnen we vandaag Asain Dub Foundation, The Afghan Whigs, Mighty Oaks, Jambinai en Tricot bijschrijven. Eerder werden oa. Skrillex, Rudimental, Carl Cox en Disclosure reeds aangekondigd.

Dour Festival

Ook Dour deed weer eens een duit in het zakje met nieuwe namen: Jeff Mills / Flosstradamus / Brodinski / Clark / Motor City Drum Ensemble dj set / Dj System-D / Raving George / Stereoclip / Poldoore / The Gaslamp Killer / Fakear / J Rocc vs Lefto / L’Entourage / Aral & Sauzé / Johnny Osbourne + Lone Ranger / Winston McAnuff & Fixi / Gorgon Sound vs Dubkasm feat. Solo Banton / Mountain Bike / Thick As Blood / Coubia.

Verder op de Telex:

Smashing Pumpkins gaan in 2015 maar liefst 2 albums uitbrengen | At the Gates & Tryptikon zijn de eerste namen voor de Eindhoven Metal Meeting in december | Peter Pan Speedrock released nieuwe single op 29 maart als voorproefje voor het nieuwe album ‘Buckle Up and Shove it’ | De metal/sludge band Down komt naar Amsterdam (Melkweg) en Uden (de Pul) in augustus van dit jaar.

Nieuwe muziek

Het nieuwe Channel Zero album ‘Kill all Kings’ komt over een paar weken uit (11-04) met nieuwe drummer Roy Mayorga die de overleden Phil Baheux vervangt. Wij hebben de plaat al gehoord en dat beloofd veel goeds voor de metalliefhebbers onder ons. Hier alsvast de track ‘Electronic Cocain’.

Ook de spaanstalige Nederlanders van ¡Pendejo! (die samen met Channel Zero een show spelen in Maastricht op 10-04 komen met een nieuw werk. Dit wordt gepresenteerd tijdens de albumrelease show @ Effenaar Eindhoven op 1 mei aanstaande. Hier het voorproefje met Dos!.

En tot slot ook nog eens The Black Keys die met een nieuwe plaat komen, hebben gisteren de nieuwe single de ether (uhm.. digitale snelweg) op geslingerd: