Gelukkig is Giel Bielen gestopt met die achterlijke radio marathon van hem. Misschien goed idee om helemaal met radio te stoppen? Op smaak en vernieuwde muziek kun je hem namelijk al jaaaaaren niet meer betrappen. Je ziet het, in de vorige oud nieuws dachten we daar nog heel anders over. Bij onze redactie ligt het er maar net aan wie het oud nieuws maakt en eenieder vertegenwoordigt zijn eigen mening en smaak. Mooi toch! Over naar de orde van de dag, want er is vandaag genoeg (leuks) te melden:

Desertfest Antwerpen

Dat de organisatie van Desertfest over smaak beschikt, daar twijfelen we na de twee London en Berlijn edities al lang niet meer over. De eerste editie voor Antwerpen (oktober 2014) werd al aangekondigd met Monkey3, Pallbearer en Kadavar. Vandaag zet de organisatie daar weer een partij lekkere fuzz en stoner namen bij met grootheden als Truckfighters en Brant Bjork (ex-Kyuss, Vista Chino). Alle details vind je hier: www.desertfest.be.

Nirwana Tuinfeest

Vijf nieuwe toevoegingen maken het programma van Nirwana Tuinfeest 2014 compleet: The Toy Dolls (UK), Kensington, Chef’Special, Dotan en The Dirty Denims. Daarnaast staat voor de kids Cowboy Billie Boem en de circusdirecteur zondag in de tent. Eerder werden onder andere Navarone, Papa Roach, Band of Skulls, De Staat en Mozes and the First Born bekend gemaakt. Nirwana vindt plaats in het Brabantse Lierop op 16, 17 en 18 augustus. Meer info via:  www.nirwanatuinfeest.nl.

Lokerse Feesten

Maar liefst 35 nieuwe namen laat Lokerse Feesten vandaag op ons los. Met als bekendste acts 50 Cent, Fatboy Slim, Pet Shop Boys, Arsenal, Amy MacDonald, Hooverphonic en Example. Behoorlijk indrukwekkend als je het ons vraagt, naast de reeds bekende namen (Within Temptation, Patti Smith, Novastar, Intergalactic Lovers, Neil Young & Crazy Horse, Blink-182, Motörhead, Down, Dimmu Borgir, Devin Townsend en Channel Zero). En de affiche is hiermee nog verre van compleet. Van 1 tot 10 augustus kun je in Lokeren terecht voor dit muzikaal spektakel. Meer info op: www.lokersefeesten.be.

Pinkpop, Rock am Ring, Rock im Park

Mocht je het vanmorgen of van de week hebben gemist; we hebben een uitgebreide vooruitblik online staan voor een aantal festivals in het pinksterweekend. Check hier onze previews van Pinkpop en Rock am Ring/Rock im Park.

rarccelketeurlinckx-1

Rock Am Ring, foto door Elke Teurlinck | Counter Culture