In tijden waarin de hele wereld onder hoogspanning staat is de muziek van Pink Floyd actueler en urgenter dan ooit. Die urgentie was zaterdagavond bij het optreden van Pink Project voelbaar.

Je kon een speld horen vallen, zo muisstil was het Muziekgebouw in Eindhoven. Uitverkocht huis was het vanavond, en dat is niet voor niets. Pink Project maakte haar status als de beste Nederlandse coverband van Pink Floyd meer dan waar, met een twee en een half uur durende show vol classics en hier en daar zelfs zeldzame uitstapjes naar de solowerken van David Gilmour en Roger Waters.

“You love him, or you hate him”, zegt frontman Jason Waasdorp over de in opspraak geraakte bassist. In tijden waarin nuance en voorzichtigheid gepast is kiest Waters de laatste jaren met provocerende uitspraken over onder andere Oekraïne en het Midden-Oosten. “Wie van jullie was er bij zijn show in de Ziggo Dome?”, vraagt Waasdorp. Het aantal handjes dat de lucht ingaat zegt meer dan duizend woorden.

Zelfs de doorgewinterde fans beginnen steeds meer afstand te nemen van hun gevierde idool. Het is daarom des te fijn dat er nog bands zijn als Pink Project die de politiek en de vermoeiende boodschappen achterwege laten en zich puur en alleen richten op wat Pink Floyd zo ongekend goed maakt: de muziek. En die viert hoogtij in de Muziekgebouw. De band is, net zoals onze vorige kennismaking in Tilburg, in bloedvorm.

Hoe dat ging, zie je in de door ons gemaakte beelden: