De laatste maand van het jaar 2018 is aangebroken. Ook in december zijn er nog veel artiesten op tour, en wij maakten weer een selectie met de tofste concerten die je dit jaar nog kunt bezoeken. Zo trekt A Perfect Circle langs de zalen voor hun grootste shows tot nu toe, maar kun je ook genieten van intiemere optredens van bijvoorbeeld August Burns Red. Ook de iconische raprockers van Cypress Hill komen op de valreep nog even langs. Dit zijn onze tips voor de maand december!

As I Lay Dying (013 Tilburg, 2 december)

De heren van As I Lay Dying zijn er een paar jaar tussenuit geweest, maar dit jaar kwam het vijftal ineens terug! En dat de band in al die jaren niet aan populariteit heeft ingeboet mocht duidelijk zijn: dit optreden zou plaatsvinden in de Eindhovense Dynamo, maar door de overweldigende vraag naar kaarten werd het concert verplaatst naar de veel grotere Main Stage van de Tilburgse 013. De band rond de (ietwat omstreden) frontman Tim Lambesis is daar op 2 december, morgen dus, live te zien en er zijn nog last-minute tickets te scoren!

Tickets

MTV Headbangers Ball Tour (013 Tilburg, 5 december)

Goed, MTV mag dan allang geen muziekzender meer zijn, maar toch presenteert het al een paar jaar de MTV Headbangers Ball Tour: een jaarlijks rondreizende caravaan met de beste heavy bands van het moment. Ook in 2018 is de 013 gastheer van dit gitaarfestijn, dat deze keer Exodus, Sodom, Death Angel en Suicidal Angels op het affiche heeft staan. Een mooie line-up, dat wordt beuken!

Tickets

Ms. Lauryn Hill (AFAS Live Amsterdam, 6 december)

Het langverwachte solodebuut van Ms. Lauryn Hill zag exact 20 jaar geleden het levenslicht en daarom komt ze naar de Amsterdamse AFAS Live voor een jubileumshow. Fans wachten nog altijd op een opvolger van het Grammy-winnende The Miseducation of Lauryn Hill, maar dat maakt niet uit: met deze klassieker van een hiphopplaat, in combinatie met haar werk met de Fugees, heb je genoeg materiaal voor een mooie avond livemuziek. Bovendien gaat een deel van de kaartopbrengst naar Hills MLH Fonds, dat zich inzet voor wereldwijde gemeenschapsontwikkeling. Als dat niet bij de kerstgedachte past!

Tickets

A Perfect Circle (Lotto Arena Antwerpen, 7 december)

A Perfect Circle, de supergroep rond Maynard James Keenan (Tool, Puscifer) en Billy Howerdel (Ashes Divide) bracht vorig jaar hun langverwachte nieuwe album Eat the Elephant uit. Wij zagen de alternatieve rockband eerder dit jaar al op Graspop, met een optreden dat onze recensent toentertijd kippenvel gaf. Een goed huwelijk dus, tussen A Perfect Circle en Vlaanderen. Daarom raden wij van harte aan om ook voor deze indoor headlineshow de reis naar onze zuiderburen te maken. Op 7 december staan de mannen in de Antwerpse Lotto Arena.

Tickets

Upon the My-Oh-My (Doornroosje Nijmegen, 8 december)

De Nijmeegse poptempel Doornroosje viert zijn vijftigste verjaardag met een heus minifestival: Upon the My-Oh-My. Op het programma staat een eclectische verzameling bands, ieder met een geheel eigen sound en het vizier gericht op de toekomst. Van Three Trapped Tigers tot Motorpsycho en Omar Souleyman: dit is hoe je een verjaardagsfeestje viert!

Tickets

Nile Rodgers & Chic (AFAS Live Amsterdam, 10 december)

Zo, wat een vette show gaven de legendarische Nile Rodgers en zijn Chic dit jaar op Lowlands! Rodgers kennen we natuurlijk door zijn medewerking aan klassiekers als ‘We Are Family’ van Sister Sledge en het recentere ‘Get Lucky’ en ‘Lose Yourself to Dance’ (met Daft Punk en Pharrell Williams) maar ook met Chic heeft hij aardig wat krakers op naam staan (‘Le Freak’, ‘I Want Your Love’). Op 10 december komen ze allemaal voorbij in de AFAS Live. Dat wordt genieten.

Tickets

Tremonti (Melkweg Amsterdam, 10 december)

Tremonti is het soloproject van Alter Bridge– en Creed-gitarist Mark Tremonti. De Amerikaanse hardrocker staat deze maand voor de derde keer in de Melkweg met zijn band, die door de jaren heen een trouwe schare fans heeft opgebouwd. Een paar maanden geleden bracht Tremonti zijn vierde album uit, A Dying Machine, en na een rondje festivals is het eindelijk tijd voor een headlinetour in Europa. Op 10 december is hij te zien in Amsterdam!

Tickets

August Burns Red (Melkweg Amsterdam, 15 december)

August Burns Red is een sleutelband in de metalcorewereld. De mannen bestaan inmiddels al ruim tien jaar en is ook een van de meest actieve bands in hun genre: dit jaar kwamen zij alweer met hun achtste studioalbum. Ook verfrissend: de Amerikanen staan bekend als een christelijke band, maar spreken zich wel sterk uit tegen President Trump. Ook anno 2018 draagt de band saamhorigheid uit en klinkt de muziek urgenter dan ooit tevoren. Best bijzonder voor een band die al zo lang samen is. Op 15 december komen ze de boel verbouwen in de Melkweg.

Tickets

All That Remains (Melkweg Amsterdam, 19 december)

En ook op 19 december sturen we je met alle liefde naar de Melkweg, want dan is het de beurt aan All That Remains om de Oude Zaal omver te blazen met hun onverbiddelijke mix van heavy metal en metalcore. Ook zij zijn toe aan hun achtste studioalbum: Madness. Dit is misschien wel hun meest experimentele plaat tot nu toe, maar feit blijft dat de mannen uit Massachusetts gitaargeweld van de bovenste plank produceren.

Tickets

Cypress Hill (AFAS Live Amsterdam, 21 december)

“Who you tryin’ ta mess with ese? Don’t you know I’m loco?” Twee vragen die ongetwijfeld in het geheugen gebrand staan van liefhebbers van old school hiphop en raprock. Het Californische collectief Cypress Hill luidde in 1993 met deze zinnen hun wereldhit ‘Insane in the Brain’ in en sindsdien is de groep niet meer weg te denken uit de grote festivals en poppodia. Na een lekker optreden op Lowlands 2017 komen de beroepsstoners terug naar Nederland voor een headlineshow in de AFAS Live. Wij kunnen ons geen betere manier bedenken om het concertjaar 2018 af te sluiten!

Tickets

Voor sommige shows is het al te laat om langs de reguliere weg een ticket te scoren, maar wellicht kun je het nog proberen via Ticketswap. Zo geven de Engelse indierockers van Editors op 3 en 4 december twee intieme shows in de Grote Zaal van TivoliVredenburg, en op 14 december sluit Tusky hun uiterst succesvolle jaar af in hun eigen Utrecht in De Helling. En dan zijn er natuurlijk nog de traditionele eindejaarsshows van Within Temptation in 013 (20 t/m 22 december). Welke concerten ga jij bezoeken deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!