Vanaf het moment dat je op maandagnacht de Nürburgring verlaat, verlang je terug naar de scheiß-tribüne, het brandende asfalt en de kolkende menigte die losgaat bij de eerste klanken van een basdrum. Onderweg terug naar huis, kijk je snel of de presale voor volgend jaar niet toch al stiekem gestart is, want dat euforische gevoel van drie dagen Rock Am Ring dat wil je nooit meer loslaten.

Storm na de stilte

Met dat gevoel zat iedere festivalbezoeker op maandagochtend 10 juni 2019 in de auto, trein of bus: nog een jaartje wachten, dan mogen we weer. Niets was echter minder waar, want we weten allemaal wat er zich de afgelopen jaren heeft afgespeeld.

Hoopvol klommen we in januari 2020 in de pen om alvast voorpret te kunnen voelen voor de 35e editie van Rock Am Ring, maar het 35-jarig jubileum van Rock Am Ring werd uitgesteld naar 2021.

En 2021 werd 2022. Maar na een oorverdovende muzikale stilte van bijna 3 jaar sinds de laatste schorre schreeuw van Corey Taylor is het dan eindelijk zover: WE GAAN WEER ROCKEN IN DE RING!

Plussen en minnen

In drie jaar tijd veranderde de wereld en zo ook de affiche van Rock Am Ring. Zo zette hoofdact System Of A Down een streep door de gehele tour en besloten onder andere en Babymetal, Disturbed, Gojira, Refused en Alter Bridge hun tourplannen te veranderen. Zij zijn er dus niet bij dit jaar in de Nürburgring, maar van laastsgenoemde kunnen we wel in een andere vorm genieten aangezien zowel frontman Myles Kennedy als gitarist Mark Tremonti van de partij zijn op editie vijfendertig.

Headliner System Of A Down heeft een waardige vervanger gekregen met de bombastische stadionrock van Muse. Aangezien niet alleen de zware metalen van SOAD, maar ook de gitaren van Disturbed, Babymetal, Electric Callboy, Code Orange en Gojira in de kast blijven, zag men bij Rock Am Ring direct dat er een disbalans was in de metalhoek. Die balans werd hersteld door het gitaargeweld van onder andere Tremonti, Turnstile, Bullet For My Valentine en Mastodon aan de line-up toe te voegen.

Ook festivalfavorieten Danko Jones, Placebo en A Day To Remember zijn van de partij, samen met Duitse publiekslievelingen als Donots, Sportfreunde Stiller, Beatsteaks en Scooter. Nieuw bloed krijgt ook dit jaar weer een plek, met de toevoeging van Maneskin, The Murder Capital en Fever 333.

Ingeloste beloftes

Als we de lijst van 2020 naast die van dit jaar zetten, dan zien we dat niet alleen hoofdacts Volbeat en Green Day hun belofte van 2020 nakomen. Zo staan de punkveteranen van The Offspring wederom op de planken, zal de sloppy bass van Fieldy weer klinken tijdens Korn en mogen we ons ook weer opmaken voor een uurtje progmetal van de bovenste plank met Baroness.

Daarnaast kijken we ook enorm uit naar de melancholische poppunk van Weezer, gaan we bladeren oprapen bij Billy Talent, dromen we even lekker weg tijdens Gang Of Youths en gaan we compleet uit onze plaat bij Deftones.

Tot ziens in de Ring!

Wat hebben wij de Ring gemist, zeg. We hebben er weer enorm veel zin in dit jaar en zullen je tijdens en na afloop van het festival proberen mee te laten genieten door een zompleet mogelijk verslag te doen van dit prachtige rockfestival in de Nürburgring.

Er zijn nog kaarten!

Op het moment van schrijven zijn er nog zo’n 3.000 tickets voor Rock Am Ring beschikbaar. Wees er dus snel bij als je wel zin hebt in een feestje in het weekend van 3 tot 5 juni. Wie weet zien we je daar!