PREVIEW! Voor de vijfde keer reist de Counter Culture crew dit jaar af naar London voor Desertfest. Vanaf de eerste editie zijn we van de partij tijdens dit uitermate sympathieke festival in het hart van het prachtige wijkje Camden. Alleen vorig jaar moesten we door omstandigheden en met pijn in het hart verstek laten gaan. We zagen er onder andere John Garcia met Unida, Truckfighters, Sleep, Orange Goblin, Red Fang, Brant Bjork, Elder (foto), Kvelertak, Crowbar, Trouble, Dozer, Pentagram, Kadavar en nog veel en veel meer. Mocht je nog geen plannen gemaakt hebben in het eerste weekend van mei, lees dan snel verder waarom je dan in London moet zijn!

Sinds ons eerste bezoek had het Londense festival al een zusje in Berlijn. Sindsdien heeft Desertfest ook een thuis gevonden in Antwerpen en Athene. En terecht als je het ons vraagt. Het beste op gebied van fuzz, stoner en doom vind je hier ieder jaar. Daardoor groeit het festival ieder jaar weer wat verder. London heeft daarom gezocht naar steeds grotere venues, maar zonder Camden te verlaten of de sfeer te niet te doen. In 2013 en 2014 was de Electric Ballroom met een capaciteit van 1300 bezoekers de grootste zaal. In 2015 is men ook in staat gebleken om de legendarische Koko (1.400 bezoekers) van een dagprogramma te voorzien en vorig jaar werd daar ook The Roundhouse (capacity 2.800) aan toegevoegd. Uiteraard nog altijd naast de vaste spots zoals The Underworld en Black Heart.

 

De 2018 Desertfest line-up

De zalen worden wat groter en het affiche lijkt alleen maar beter te worden. Niet eens per se met hele grote namen. Al zijn Monster Magnet, High on Fire, Graveyard en Hawkind natuurlijk niet bepaald de minste jongens. Ook Napalm Death en Eyehategod hebben hun sporen ruimschoots verdient. Toch kijken wij ook graag een paar regels lager op de poster. Daar staan een aantal parels zoals ASG, Weedeater, White Hills, Primitive Man en Planet of Zeus. Maar ook Elder, die hoge ogen in de jaarlijsten gooide en bij onze hoofdredacteur zelfs op plek 1 belandde, staat voor de tweede keer op de bill. Verder kijken we enorm uit naar de intense liveshow van onze zuiderburen Steak Number Eight. De Nederlandse inbreng is helaas dit jaar maar beperkt. Aan de Amsterdammers van Death Alley om de vaderlandse eer in Engeland te verdedigen. Tickets en more info: HIER.


London and (craft) beers

Ben je toch in London, dan zul je uiteraard vanzelf het publife en de Engelse pints niet missen. Toch tippen we je nog even een paar bijzondere spots als het om bier gaat: in Camden zit namelijk een leuke Brewdog Bar verstopt en de wijk heeft haar eigen craft beer brewery die je kunt bezoeken. Wil je buiten de wijk nog iets bijzonders met craft beer doen, dan raden we je aan om vroeg op de zaterdagmiddag richting de Bermondsey “Brew Mile” te gaan. Onder het spoor vind je hier over de afstand van een engelse mijl diverse craft breweries met The Kernell en Brewed By Numbers als bekendste. Ow ja; The Black Heart, ook 1 van de Desertfest venues, heeft ook eenheerlijk assortiment aan craft beers! Cheers.

Reviews en foto’s van de eerdere Desertfest UK edities vind je hier: 20122013201420152016.

Desertfest London day-splits

Hieronder vind je de dag indeling en in welke venue in Camden je moet zijn op deze drie dagen. De time-table is nog niet bekend, maar gezien de volle programmering gaat dit nog wat hoofdbrekers en clashes opleveren.

Desertfest